Stiri

Romanii protesteaza in Piata Victoriei! Ce se intampla acum in fata Guvernului VIDEO

In Piata Victoriei au inceput sa se adune oamenii inca de azi noapte. Incet-incet, mijlocul pietei s-a umplut de protestatari.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

Mitingul anti-PSD organizat de romanii din diaspora este programat astazi de la ora 17.00, insa oamenii au inceput sa se stranga inca de dimineata. Zeci de masini sunt in drum spre Capitala din toate colturile tarii.

Sunt romani veniti din mai multe tari, Italia, Spania, Olanda, Norvegia etc, iar numarul manifestantilor creste de la o ora la alta. Toti cer demisia Guvernului.

Protestul ar urma să aiba loc intre 17.00 si 23.00, anunta pe Facebook miscarea Diaspora. ”Pentru ca au plecat peste 4 milioane de romani din tara, pentru ca sunt departe de familie, pentru ca au fost alungati de un sistem corupt, suntem alaturi de ei! Avem nevoie unii de altii, oriunde ne-am afla”, se arata in mesajul miscarii.

Mitingul diasporei 10 august. Pentru ca numarul celor care au anuntat ca participa la miting este mare, jandamii au facut si cateva precizari. Marius Militaru, seful serviciului Comunicare Jandarmeria Romana: “Nu vom accepta niciun fel de insubordonare civica sau de actiuni violente care urmaresc destabilizarea sociala sau a ordinii de drept si constitutionale. Au fost lansate recent in spatiul public mesaje si amenintari, indemnuri explicite, la ocuparea institutiilor publice ale statului roman. Cu astfel de lucruri nu ne jucam si vom lua masuri.”

Mitingul diasporei 10 august. Desi protestul de astazi nu are un organizator oficial, fiind promovat si sustinut de mai multe asociatii şi platforme civice, zeci de mii de oameni au raspuns evenimentelor organizate pe retelele de socializare.

Galerie foto