Românii reprogramați pentru vaccin vor fi imunizați și cu serul de la Moderna! „Persoanele vor fi înștiințate prin SMS și e-mail”

Începând de la 1 februarie populația va fi vaccinată și cu serul produs de compania americana Moderna.

vaccin
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Țara noastră va începe vaccinarea cu serul produs de Moderna începând  cu 1 februarie. Toate persoanele care aveau programare la imunizare și nu au putut să se vaccineze vor fi reprogramate peste 10 zile, iar vaccinarea lor va începe din data de 28 ianuarie. 

„Începând cu data de 1 februarie a.c., la nivelul centrelor de vaccinare din România, va începe administrarea vaccinului Moderna pentru care rapelul se realizează la 28 de zile. Totodată, începând cu data de 28 ianuarie a.c., se pune în aplicare procesul de reprogramare a persoanelor incluse în Etapa a II-a de vaccinare din categoria domenii esențiale”, potrivit unui comunicat al CNCAV.

Cați oameni erau programați
Cați oameni erau programați[Sursa foto: PixaBay]

Peste 35 de mii de oameni aveau programare în perioada 28 ianuarie- 11 februarie  

 Astfel, o persoană programată inițial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată la data de 8 februarie cu rapel la data de 8 martie. Toate persoanele care se află în această situație vor fi anunțate prin SMS sau prin e-mail, unde li se vor specifica noile date și ore la care trebuie să se prezinte în centrul de vaccinare. 

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

„Sunt 35.304 persoane care aveau programare inițială în perioada 28 ianuarie- 11 februarie și care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile. În ceea ce privește reprogramarea persoanelor din Etapa a II-a din categoria domenii esențiale, aceasta se face prin intermediul platformei informatice, în ordinea realizării programărilor inițiale, la centrele de vaccinare unde acestea erau programate inițial.

CNCAV a formulat deja noile cerințe operaționale către Serviciul de Telecomunicații Speciale, astfel încât procesul de reprogramare să se desfășoare optim. Toate persoanele ce vor fi reprogramate vor fi înștiințate prin SMS și e-mail unde vor fi specificate noile date și intervale orare pentru administrarea vaccinului. De asemenea, prin e-mail vor primi o nouă recipisă care conține noile date de programare, existând, totodată, posibilitatea de vizualizare a recipisei în secțiunea „Programările mele”, direct în platformă, potrivit aceluiaș comunicat de presă. 

Câte doze de vaccin Moderna intră în țară.
Câte doze de vaccin Moderna intră în țară.[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, premierul Florin Cîțu a anunțat că în țara noastră întră săptămânal 14 mii de doze de vaccin de la compania Moderna și urmează să înceapă și administrarea acestuia.  

Citeste si: Câți români s-au vaccinat, duminică, împotriva coronavirusului

Precizăm că pentru persoanele programate în Etapa a II-a, exceptând persoanele din domeniile esențiale, se menține același ritm de vaccinare. Vaccinarea continuă pentru persoanele din centrele rezidențiale, dializați, persoane nedeplasabile și cele fără adăpost. CNCAV a transmis o informare către toate centrele de vaccinare privind aceste măsuri, precum și procedura privind vaccinarea cu dozele Moderna, astfel încât ambele vaccinuri să fie utilizate în strictă conformitate cu caracteristicile fiecărui tip de vaccin pentru populația planificată. Vă asigurăm că CNCAV și toate instituțiile implicate în organizarea și desfășurarea campaniei de vaccinare depun cu toată responsabilitatea eforturi pentru ca fiecare persoană programată să beneficieze de vaccin”, se precizează în comunicatul CNCAV. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

O persoană diagnosticată cu COVID-19 poate efectua rapelul? „Dacă o persoană este depistată pozitiv după efectuarea primei doze se....”

Câți români s-au vaccinat, duminică, împotriva coronavirusului

Cum decurge campania de vaccinare. Declarațiile făcute de premierul Florin Cîțu

Lora vorbește despre bătătile primite de la Dan Badea: „Stăteam înghesuită şi am plâns”

Simona Halep, în STARE DE ŞOC! A PIERDUT o sumă imensă de bani. S-a aflat totul

Ceaiul care poate declanșa cancer la colon. Mulți români continuă să-l bea fără să știe la ce se expun. Medicul Laura Ene avertizează

Un virus nou, transmis de la animale la oameni, descoperit în Rusia. Viitoarea pandemie?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies