Romanii sunt descurcareti! Uite cum incearca sa pacaleasca repartitoarele si apometrele

Romanii sunt descurcareti si gasesc solutii pentru orice.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereConationalii nostri au gasit modalitati sa pacaleasca apometrele si repartitoarele si astfel sa plateasca mai putin atunci cand vin facturile.

"La repartitoarele de căldură fie nu declară corect indexul, fie că demontează repartitorul, dacă nu are sigiliu, şi-l bagă în frigider sau îl pun afară, la rece. Repartitorul e montat pe calorifer printr-un simplu şurub sau o plăcuţă. El poate fi uşor demontat, iar înainte să vină persoana însărcinată cu citirea indexului, proprietarul locuinţei îl pune la loc. Sau poate să fie de comun acord cu persoana aia. Îi dă o şpagă şi scrie pe caietul lui acolo câteva unităţi. Acel instrument, acel aparat electronic, nu înregistrează în condiţiile în care nu are căldură în jur", a declarat pentru ROMÂNIATV.NET Radu Opaina, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din România.

"Dacă pui ceva umed, la fel nu înregistrează, creează o protecţie a lui la căldură. Sau poate să-l reseteze dacă vorbeşte cu persoana de la firmă. Ei (cei de la firmă n.r.) au voie să umble să-l reseteze, să-l schimbe dacă e defect, să-l verifice"
, mai spune el.

"La apă poate să păcălească prin ocolirea contorului, îşi montează maşina de spălat înaintea contorului, de exemplu. Când are nevoie îşi pune un furtun, îl leagă într-o conexiuni făcută înaintea contorului şi foloseşte apă sau poate să scoată contorul, poate să-i pună un furtun temporar după care îl pune la loc, dar asta e mai greu pentru că trebuie să oprească apa în bloc", a explicat Radu Opaina.

O altă metodă constă în desfacerea apometrului şi introducerea unei folii de plastic sau a unei hârtii între dispozitivul de înregistrare şi partea mecanică, scrie Romaniatv.net.


"Dacă repartitorul a fost sigilat de firma montatoare, proprietarul nu poate face nimic. Furt cu repartitorul e poveste"
, a declarat si George Mănăstireanu, director Cagero Instal.

"Apometrele pot fi date înapoi, pot fi făcute să meargă invers, există metode, cu condiţia să nu existe sigiliu", a mai spus  Mănăstireanu.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate