Romanul care a stat 15 ani in puscarie fara sa aiba vreo vina, Mihai Moldoveanu, a facut dezvaluiri senzationale la Stirile Kanal D: "Ancheta s-a rezumat la batai crunte. Am fost torturat ca-n filme"

La cateva luni dupa CEDO a stabilit ca Mihai Moldoveanu, omul condamnat la 25 de ani de inchisoare pentru crima, nu a avut parte de un proces echitabil, romanul a facut dezvaluiri uluitoare la Kanal D.

Distribuie pe:

fara descriere

Dupa mai bine de 15 ani petrecuti in puscarie, Mihai Moldoveanu (45 de ani) este liber, iar cazul sau va fi rejudecat de instantele din Romania. Drama lui a inceput acum 17 ani, cand o crima ingrozea Oradea. Taximetristul Nagy Adalbert era ucis pe strada Facliei cu peste 20 de lovituri de satar.

In 11 ianuarie 1996, Mihai Moldoveanu a fost arestat si acuzat de complicitate la o tentativa de talharie. Cinci luni mai tarziu a fost acuzat si de omor in cazul taximetristului, talharie si detinere de spray lacrimogen. In urma procesului, Tribunalul Bihor l-a condamnat la 25 de ani de inchisoare. A atacat decizia la Curtea de Apel Oradea, care a decis achitarea lui, din lipsa de probe. Recursul la Curtea Suprema a mentinut sentinta Tribunalului Bihor. La inceputul anchetei, Mihai Moldoveanu a fost un simplu martor, care a povestit anchetatorilor cum a ajuns in Oradea si faptul ca a cunoscut intentia a doi amici de talhari o persoana. Ulterior, din pozitia de martor ajuns in cea de inculpat, acuzat de tainuire si asasinare.

"Sotia mea s-a recasatorit cu un cetatean strain. Nu mi-am mai vazut fetita din 1996. Mi-au distrus viata acesti procurori si judecatori. Vreau sa va spun ca, desi nu a existat niciodata vreo proba impotriva mea, s-au facut presiuni mari ca sa recunosc ceea ce n-am facut. Ancheta s-a limitat la batai crunte. Am fost torturat ca-n filme, dar n-am cedat", a povestit Moldoveanu in exclusivitate pentru Stirile Kanal D.

"Ancheta s-a limitat la bătăi, şantaj, ameninţări. Am fost lovit în toate felurile posibile, bătut cu bastonul la mâini, la talpă, scuipat, jignit tot timpul. Eram legat cu cătuşele la spate, aşezat pe scaun şi un anchetator venea şi mă lovea de sus în cap cu pumnul", acuză bihoreanul.

Citiţi mai mult: Un nou caz Ţundrea? Condamnat fără probe în anii 90, eliberat după 15 ani de temniţă - Reportaj > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/un-nou-caz-tundrea-condamnat-fara-probe-in-anii-90-eliberat-dupa-15-ani-de-temnita-1010114.html#ixzz2Cs38niZR
EVZ.ro

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate