Rona Hartner si-a facut capela in casa cea noua din Franta! “Pictez icoane, frescele mele sunt de 2 metri pe 2 metri” Video!

Rona Hartner este un artist complet, inzestrat cu talent, cu voce si cu o aplecare spre tot ceea ce este profund si frumos. ##VIDEO502149##

Distribuie pe:

Autor:

Putini sunt insa cei care stiu ca de aproape doua decenii, Rona Hartner picteaza si ca din mainile sale ies lucrari extraordinare. Ea realizeaza diferite desene, dar cel mai mult ii place sa picteze icoane abstracte, simbolistice, destinate meditatiei. Artista si-a expus lucrarile la Tokyo si la New York si este atat de atrasa de pictura si desen, incat, in noua sa casa si-a facut un adevarat altar cu opere inspirate din teme biblice.

(Citeste aici si afla ce moment dramatic a trait Rona Harner anul acesta)

“In casa cea noua am instalat ceea ce am lasat de-o parte la Paris. Adica, atelierul meu de pictura are loc de cinste. Langa atelierul de pictura, in aceeasi sala imensa, mi-am facut biblioteca, locul unde sa stau sa citesc linistita. Pe celalalt perete e masa de croitorie, pentru ca imi place sa cos, sa croiesc sa fac diverse lucruri cu mainile. Iar alaturi, alaturi am o capela. Da, o capela in casa! Am parterul casei impartit in doua si jumatate este capela. O fosta capela pe care am transformat-o in sala de expozitie dedicata lucrarilor mele. Eu fac icoane abstracte, icoane filosofice ca sa zic asa. Plecand de la un text din Biblie pe care il citesc, eu realizez o icoana. Dar nu pot insa sa o numesc icoana, pentru ca nu este in standardele normale, clasice. E mai mult o pictura care te duce spre spiritualitate, iar cei care le privesc se pot gandi la o tema din Biblie. Frescele mele sunt de 2 metri pe 2 metri. Am capeluta respectiva la parter, transformata in loc de pictura si de rugaciune intr-adevar, iar la etaj am apartamentul cu vedere spre muntii de pini si spre mare. E divin in noua mea casa!”, ne-a declarat Rona Hartner.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P