Roșii tratate cu chimicale, vândute în piețele din România. Cum le recunoști

Mulți români preferă să cumpere legume de sezon de la piață, în detrimentul supermarketurilor, chiar dacă prețurile sunt mai mari, sperând că astfel se aleg cu produse autohtone, mai sănătoase și mai gustoase.

Distribuie pe:

Autor: L.F.

Printre substanțele folosite în România se numără erbicidul 2,4D și hormonul de creștee Ethrel. Ambele sunt interzise în legumicultură, dar se găsesc de cumpărat în România. Specialiştii Staţiunii de Cercetare pentru Legumicultură Buzău au motive întemeiate să creadă că cele două substanțe sunt folosite pentru a grăbi coacerea roșiilor.

Citeste si: Ce va zice Andreea Esca acum? Au apărut nişte poze cu Alexia Eram... De la 20 de ani? Foto - evz.ro

În mod normal, sezonul lor începe în luna iunie, dar roșii românește se găsesc deja pe piață de ceva timp. Ca urmare a folosirii de chimicale, roșiile își pierd din gustul natural, din proprietățile nutritive, dar devin și periculoase pentru sănătate. „Mucronul (vârful ascuțit al roșiei) poate fi generat de caracterul de soi sau de stimulente.

Citeste continuarea pe kfetele.ro

 

Galerie foto 
Citește și:

HOROSCOP Minerva pentru săptămâna 4-9 iunie. Urmează o perioadă dificilă pentru toate zodiile

O adolescentă în vârstă de 17 ani a fost eutanasiată, de față cu părinții săi îngroziți

Condimentul din bucătărie care luptă cu bacteriile mai bine decât multe medicamente. Este printre cele mai puternice plante

Raluca, mesaj pentru Victor Slav, la două luni de la despărțire: „Știi deja...”

Înălțarea Domnului 2019. Ce nu ai voie să faci în această zi

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies