ROventura – calatorie fantastica la Cheile Bicazului si Lacul Rosu

Probabil în aceste zile, mai mult ca oricând, realizăm că una dintre cele mai mari bucurii este aceea de a călători.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

Fără să știe de problemele ce aveau să vină, Andreea Stravoiu și George Mihai, prezentatorii emisiunii „ROventura”, difuzata sambata, de la ora 15:00, la Kanal D, s-au bucurat, nu demult, de o incursiune într-una dintre cele mai frumoase zone din țară. Prin intermediul lor, calatorim si noi cu privirea si cu sufletul intr-un taram de poveste.

Întregul ținut al Neamțului e unul care respiră frumusețe și autenticitate. Cheile Bicazului te fac să iubești și mai mult plaiurile acestea și România întreagă, de fapt.  Piatra Altarului e un masiv de-a dreptul uluitor. Stânca parcă împunge cerul, cu cei aproape 1200 de metri ai săi și te lasă cu gura căscată, la cât de frumos e decupată, parcă, din întregul peisaj.

Sălbăticia locului te îmbie să-ți continui drumul șerpuit, așteptând parcă să fii cucerit, după fiecare curbă, de o nouă scenă din fermecătorul spectacol al naturii.  Proiectul lui Ticu Lăcătușu, cel mai cunoscut alpinist roman, e unul la înălțime, și la propriu și la figurat! Via Ferrata din Bicazu Ardelean se numără printre cele mai moderne trasee de aventură din țară.

Citeste si: Ce va zice Andreea Esca acum? Au apărut nişte poze cu Alexia Eram... De la 20 de ani? Foto - evz.ro

 Traseul de Via Ferrata a devenit o atracție în sine, chiar aici, în aria protejată care atrăgea oricum o sumedenie de iubitori de natură. Traseul amenajat de alpiniști profesioniști permite și celor mai neinițiați să se împrietenească cu muntele. Deși pare că ești suspendat, iar distanța până la baza stâncii e considerabilă, pe tot traseul ești în siguranță, ancorat de cablul de oțel.

Citeste si: Romania, la control! Suceava este cel mai afectat judet de noul coronavirus! Care este situatia cadrelor medicale de acolo

Andreea și George au făcut o pasiune pentru locurile naturale unice de la noi din țară, așa că pornesc degrabă să mai descopere unul: stațiunea Lacul Roșu. Peisajele de basm și aerul curat ar putea readuce faima de care se bucura odinioară stațiunea aceasta.

Cheile Bicazului și Lacu Roșu sunt printre cele mai vizitate locuri din țară. De-acolo, de la granița dintre Moldova și Ardeal începe și călătoria ROventura, George și Andreea gustă din plin aventura din munți, dar și pe cea din gospodăriile moldovenilor și vă poftesc și pe voi într-o incursiune plină de savoare, sâmbătă, de la ora 15:00, numai la Kanal D. 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Iohannis, mesaj ferm pentru românii din Diaspora. „Este imperativ!”

Americanii au obtinut un potential vaccin impotriva COVID-19. Vaccinul, sub forma unui plasture

Augustin Viziru a semnat din nou cu Pro Tv! Detaliile ascunse de public. Informațiile pe care nimeni nu le-a știut despre el

Bianca de la Puterea Dragostei, mesaj deznădăjduit: ”Se termină emisiunea, eu ce fac?”

Țăndărei, închis din cauza focarului de coronavirus, este orașul palatelor țigănești! Cum a devenit celebră în Marea Britanie localitatea unde acum s-au întors acasă 800 de oameni

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies