Rudă cu Rîmaru? Presupusul criminal de la Caracal și-a copiat vărul

Gheorghe Dincă, presupus criminal din Caracal, omul care a stârnit în România un val de revoltă la adresa autorităților, pare să fi avut o legătură mult mai strânsă decât s-ar fi crezut cu cel mai cunoscut criminal român al tuturor timpurilor, Ion Rîmaru.

Distribuie pe:

Autor: Calin Perian

fara descriere


In articol:

Mai exact, susțin cel de la spynews.ro, Gheorghe Dincă şi Ion Rîmaru sunt rude prin tatăl celebrului criminal, Florea Rîmaru. Gheorghe Dincă, cel care astăzi a fost arestat pentru 30 de zile pentru viol şi trafic de minori, şi-ar fi schimbat numele în urmă cu 15-20 de ani.

Citeste si: Testele ADN au confirmat că cercelul găsit în casa criminalului este al Alexandrei! Ce spun anchetatorii despre oasele descoperite

Citeste si: Primele rezultate ale probelor ADN în cazul presupuselor crime din Caracal: „Sunt probe pe scotch-ul cu care i-a fost lipită gura”

Citeste si: HALUCINANT! Presupusul criminal din Caracal a făcut contestaţie la măsura arestării preventive! Gheorghe Dincă are termen marți, la Curtea de Apel Craiova

Motivul, așa cum s-a scris de-a lungul timpului, a fost legat de faptul că cei care purtau numele Rîmaru aveau probleme în viața de zi cu zi, cu toții fiind, din cauza odiosului criominal, ostracizați social. Mai mult, mulți dintre cei care și-au schimbat numele de Rîmaru au optat pentru cel de Dincă, mai ales partea de familie din Caracal a criminalului carea îngrozit România acum câteva decenii. Aşadar, dacă acum autorităţile vor demonstra faptul că Gheorghe Dincă este autorul crimelor din Caracal, este dovada faptului că şirul evenimentelor de acest fel din familia Rîmaru a continuat şi nu s-a oprit la Ion, cel care a luat viaţa a patru tinere.

Dacă suspiciunile anchetatorilor se confirmă, Gheorghe Dincă zis Gică Popicu, este unul dintre cei mai feroce criminali în serie din istoria României - după vestitul caz Rîmaru. Individul de 66 de ani, mecanic auto de meserie, le-ar fi ucis cu o cruzime șocantă pe adolescentele dispărute, luate la ocazie. Le-ar fi ars trupurile apoi și-ar fi ascuns rămășițele în curtea gospodăriei de la marginea orașului Caracal. Acolo, polițiștii au făcut descoperiri înfiorătoare: au găsit oase în butoaie metalice, altele îngropate în pământ, dar și urme de sânge. Una dintre victime ar fi Alexandra - copila de 15 ani - dispărută încă de miercuri. S-ar fi urcat în mașînă monstrului cu chip de om - că să ajungă de la liceu acasă - în localitatea Dobrosloveni. Sechestrată și îngrozită - biata fată s-ar fi luptat să scape din mâinile asasinului. Joi - în jurul orei 11 - a reușit să sune nu mai puțin de trei ori la 112. A apucat să spune că e captivă și să dea câteva detalii despre locul ororii - o curte cu mulți câini - împrejmuită că o fortăreață - cu garduri înalte din cărămidă și ciment. Ba chiar le-a dat și o adresa de pe o carte de vizită. Vreme de 20 de minute nu a fost nimeni în stare să o localizeze. Apoi apelul s-a întrerupt brusc, iar filmul capătă o tentă revoltătoare, avânmd în vedere ce s-a întâmplat... În timpul perchezițiilor individul a refuzat să răspundă la întrebările anchetatorilor, iar în curte și în casă au fost găsite bijuterii, dar și fragmente de îmbrăcăminte feminină. Toate au fost predate celor de la medicină legală care vor stabili exact despre câte victime este vorba și le vor identifica pe baza testelor ADN. Gheorghe Dincă a fost reținut pentru acuzațiile de omor calificat.

România o vede pe Alexandra ca pe o eroină

De 3 ori a sunat Alexandra la 112 în decurs de 7 minute implorând ajutor. De fiecare dată s-au pierdut zeci de secunde, clipe vitale până când operatorul a transferat apelul la dispeceratul poliției. Alexandra a stat de vorbă cu un agent, dar nici asta nu i-a schimbat soarta. Autoritățile s-au dovedit incapabile să localizeze telefonul folosit de biata fată. Polițiștii au ajuns în casa ororilor după aproape 20 de ore. Cei de la Serviciul de Telecomunicații Speciale se spală pe mâini și spun că au acționat ca la carte.

La 5 minute și 7 secunde după ora 11, adolescenta apelează numărul de urgență pentru prima dată. După 34 de secunde, operatorul 112 transferă apelul la poliție.  Dar fata închide - speriată.

fara descriere

La ora 11 - 6 minute și 25 de secunde, Alexandra sună din nou.  Dupa un minut și 28 de secunde, o durată extrem de mare, poate vorbi, în sfârșit, cu un dispecer al poliției. Îi spune că e într-o casă părăsită și dă o adresă de pe o carte de vizită pe care o găsește acolo. Culmea, chiar ea îi avertizează pe polițiști că s-ar putea să nu se afle la adresa respectivă. A spus: „sunt într-o curte plină cu caini, este un nene cu păr alb și îmi spune ca voi face bani mulți”. La un moment dat se aude o bufnitură foarte, foarte puternică. Probabil atunci i-a smuls telefonul mobil!

La ora 11, 12 minute și 36 de secunde Alexandra sună pentru a treia oară.  Trec 15 secunde până i se face legătura cu poliția. Nici acum nu poate spune cu exactitate unde se afla. Dar la ce se așteptau oare polițiștii? Ca victima să le deseneze o hartă?

E șocant: în interval de 7 minute trei apeluri sunt făcute la 112, dar locul din care se sună rămâne un mister - cu toate că suntem în era tehnologiei - când toate telefoanele pot fi localizate ușor pe baza gps-ului.Dar polițiștii n-au descoperit nimic la cele 3 adrese.  Datele oferite de STS erau greșite. Totuși, bugetarii de la Telecomunicații Speciale pasează răspunderea.

fara descriere

Fata ar fi putut fi salvată

Disperați, oamenii au căutat-o peste tot însă nu au dat de ea. De fapt, fata era captivă în casa groazei unde se pare că individul suspectat de orori în serie ar fi violat-o și ar fi torturat-o până la moarte. Mai mult, deși în curtea lui s-au găsit urme de oase umane și bijuterii aparținând Alexandrei, Dincă a contestat și măsura arestării preventive, dosarul fiind deschis la Curtea de Apel Craiova, care urmează să judece doleanța lui Gheorghe Dincă marți, 30.07.2019.

 

Cine a fost Ion Rîmaru

Ion Rîmaru (născut pe 12 octombrie 1946, în Caracal, decedat în 1971) a fost un criminal în serie român condamnat la moarte și executat. El a terorizat Bucureștiul în perioada anilor 1970-1971, când era student, comițând patru omoruri, mai multe violuri și tentative de omor. În anul 1944, patru femei au fost omorâte de un individ rămas necunoscut decenii întregi. Autorul acestor crime a fost identificat câteva decenii mai tîrziu de criminalistul Constantin Turai ca fiind Florea Rîmaru, tatăl lui Ion Rîmaru. Conform unei versiuni apărute în presă, acesta ar fi fost asasinat în 1972 de Securitate, la un an de la execuția fiului său, fiind aruncat dintr-un tren.

fara descriere

Jurnalistul Dan Odagiu a publicat, în 29 octombrie 1995, un reportaj din comuna natală a lui Ion Rîmaru. El a constatat că toți care purtau acest nume și l-au schimbat pentru că românii erau oripilați când îl auzeau. De asemenea jurnalistul a susținut că în localitatea Izbiceni, de pe malul Oltului, unde se născuse și trăise o perioadă Rîmaru, s-ar fi înregistrat mai multe crime oribile, comise de bărbați care mutilau și apoi omorau femei, de regulă soțiile lor.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate