Rugăciune către Sfânta Muceniță Varvara. Aduce vindecare în suferință

Rugăciune către Sfânta Muceniță Varvara. Aduce vindecare în suferință și liniște sufletească.

Autor: Alina Petre

In articol:

Sfânta Muceniță Varvara este sărbătorită pe 4 decembrie, în fiecare an. Vezi rugăciunea pentru Sfânta Varvara care aduce vindecare în suferință.

Cine a fost Sfânta Varvara?

Sfânta Muceniță Varvara a trăit in timpul împăratului Maximian (284-305), la Heliopolis.

A fost fiica unui om foarte bogat, pe nume Dioscorus, care se închina la idoli.

Aceasta a fost închisă într-un turn de tatăl ei, datorita frumuseții sale neobișnuite, loc în care a ales să se creștinească, din dorința de a afla cine este adevăratul Dumnezeu. 

Citește și: Program Târgul de Crăciun București 2022. Vezi ce activități se vor desfășura în Piața Constituției

Citeste si: ”Drăguțul de el.” Oana Roman a făcut publice mesajele cu Marius Elisei. Ce mesaj dur a primit vedeta- kfetele.ro

Când Dioscorus a aflat de alegerea Varvarei pentru creștinism, acesta a pedepsit-o, dar a reușit să scape și s-a ascuns într-o peșteră până când a fost trădată. De data aceasta, tatăl ei o omoară prin decapitare.

Sfânta Varvara sau Barbara este sărbătorita în fiecare an pe 4 decembrie. Este cunoscută ca fiind ocrotitoarea minerilor.

De asemenea, Sfânta Varvara este considerată și apărătoarea geologilor, a arhitecților si a prizonierilor, precum și a tuturor celor care lucrează cu explozibil deoarece tatăl ei a murit trăsnit de un trăsnet.

Citește și: Calendar Creștin Ortodox DECEMBRIE 2022. Vezi care este cea mai mare sărbătoare din luna decembrie

Rugăciune către Sfânta Muceniță Varvara. Aduce vindecare în suferință

Rugăciune către Sfânta Muceniță Varvara. Aduce vindecare în suferință

[Sursa foto: shutterstock]

Rugăciune către Sfânta Muceniță Varvara

Credem, Sfântă Mare Muceniţă Varvara, că la toate acestea poţi să ne ajuţi şi nouă, şi de vei vrea, puternică eşti să mijloceşti la Sfânta Treime, ca ceea ce ai proslăvit pe Dumnezeu întru mădularele tale cele muceniceşti. Sfântă fecioară, știm că nimic nu este cu neputinţă ţie, de aceea nu trece cu vederea lacrimile şi suspinele noastre. Pentru acestea cădem către cinstita raclă a sfintelor tale moaşte cele făcătoare de minuni şi ţie, celei ce petreci în cer cu sufletul, ne închinăm, îndrăznind rugăciuni a grăi, ca să fie urechile tale luând aminte la glasul rugăciunii noastre; trupul tău cel mult chinuit să tămăduiască patimile cele multe ale sufletelor şi ale trupurilor noastre; capul tău cel plecat sabiei să dea capetelor noastre apa curăţiei păcatelor; părul tău cel rupt fără milă să ne lege de dragostea lui Dumnezeu; buzele tale cele cinstite să împiedice gurile noastre a grăi în deşert şi să le deschidă ca să vestească totdeauna lauda Domnului; ochii tăi cei ce văd Lumina Treimii să vadă şi a noastră bună dorire, ca şi noi să ne întoarcem ochii să nu mai vadă deşertăciuni, ci totdeauna să căutăm spre fericirea cea cerească; mâna ta cea tăiată să ne scrie în cartea vieţii şi să ne învrednicească, ca totdeauna să ridicăm mâinile către Cel de Sus şi să nu împletim cu dânsele înşelăciuni; sânii tăi, cei tăiaţi fără milă, să ne fie nouă turn tare în faţa vrăjmaşului; picioarele tale, cele ca nişte făclii luminoase, degrabă alergând către Mirele ceresc în cămara cea dumnezeiască, să ne facă şi pe noi cu picioarele noastre să călătorim către tot lucrul bun, ca Legea Domnului să fie făclie picioarelor noastre şi lumină cărărilor noastre. Amin!

Surse: doxologia.ro, ro.orthodoxwiki.org, crestinortodox.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Urări de Ziua Națională a Românei 2022! Mesaje și SMS-uri pentru români cu ocazia zilei de 1 decembrie

Program Târgul de Crăciun București 2022. Vezi ce concerte vor avea loc pe scena târgului din Piața Constituției UPDATE

Horoscop chinezesc lunar DECEMBRIE 2022. Previziuni astrale pentru ultima lună din acest an

Când apare filmul Matrix 4 în cinematografe. Lansarea a întârziat un an

Vladimir Putin e PE MOARTE! E cutremur total la MOSCOVA. Medicii au...

”În felul ăsta descoperă oamenii cât de ciudat sunt.” Mădălin Ionescu, declarații despre artista cu care ar fi făcut marele pas, dacă Cristina Șișcanu nu apărea în viața lui

Alertă pentru părinți și elevi! Brambureală totală cu vacanțele

Horoscop chinezesc lunar DECEMBRIE 2022. Previziuni astrale pentru ultima lună din acest an

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies