RUGĂCIUNE către Sfinții Apostoli Petru și Pavel 2021. Sărbătoarea marilor sfinţi este marcată cu cruce roșie în calendarul ortodox

Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt sărbătoriți cu cruce roșie în calendarul ortodox.

Sfinții Petru și Pavel
Sfinții Petru și Pavel[Sursa foto: shutterstock]
Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Conform calendarului ortodox, pe 29 iunie, sunt sărbătoriți Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii penitenciarelor din România. Aceștia sunt pomeniți de creștini după o perioadă de post, care variază ca durată, în funcție de data Sfintelor Paștilor.

Viața Sfințiilor Apostoli Petru și Pavel

Sfântul Apostol Petru s-a născut în Betsaida Galileei, și a fost fratele Apostolului Andrei. Înainte ca Mântuitorul să-l numească Petru, a avut numele de Simon. Acesta a fost pescar de meserie și a fost martor la pescuire minunata de pe lacul Ghenizaret.

Citeste si: Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2021. Reţete cu pește pentru zilele cu dezlegare

Sfântul Apostol Petru și-a mărturisit credința în Hristos, dar s-a și lepădat de El, cand acesta a fost prins pentru a fi răstignit. La cea de a treia arătare a Lui Iisus Hristos, își dobăndește vrednicia de Apostol, mărturisind de trei ori dragostea lui către Mântuitor. În ziua Cincizecimii, după predica Sfântului Apostol Petru, s-au boteazat trei mii de persoane.

În Ierusalim, împreună cu Iacob, fratele lui Iisus și cu Ioan, a fondat prima comunitate iudeo-creștină, iar prima funcție importantă a apostolului Petru a fost cea de episcop al Antiohiei. A

străbătut drumuri lungi şi grele, propovăduind Evanghelia în Iudeea, Antiohia, Pont, Galatia, Capadocia şi Bitinia, unde a întemeiat Biserici, a învăţat, a mângâiat și a întărit credinţa primilor creştini.

Sfântul Petru a scris cele două epistole din Noul Testament, comori de învăţătură mai preţioase decât aurul şi pietrele scumpe. După o perioadă, revine la Ierusalim, unde este arestat și pus în lanțuri, dar printr-o minune, un înger îl eliberează.

În anul 57, apostolul pleacă la Roma și devine liderul iudeo-creștinilor din capitala Imperiului, iar după ce Nero dă foc Romei în anul 64, împăratul dă vina pe creștini și ordonează ca toți credincioșilor, printre care și Petru, să fie arestați.

Citeste si: Sfinții Petru și Pavel 2021. Ce nume sunt sărbătorite și care sunt cele mai frumoase mesaje pe care le poţi trimite celor dragi

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

Potrivit unei legende, Petru l-ar fi demascat pe Simon Magul, care pretindea că este noul Mesia și încerca să păcălească mulțimea cu o demonstrație de levitație. Sfântul Petru a murit răstignit pe cruce, cu capul în jos, în anul 67, pe 29 iunie.

Sfântul Apostol Pavel, numit Saul de către evrei, era originar din Tarsul Ciliciei, din neamul Veniamin. A fost elevul învățatului Gamaliel și a luptat împotriva creștinilor. Sfântul Apostol Pavel a participat la uciderea arhidiaconului Ștefan, iar după arătarea lui Iisus Hristos, de pe calea Damascului, s-a convertit primind botezul de la Anania, episcopul Damascului.

Sfinții Petru și Pavel 2021

Pavel a avut parte de eșecuri și succese, în cele trei călătorii misionare. Acesta a fost biciuit, falimentat, încarcerat și prigonit de evrei pe drumul către Ierusalim. Apostolul a scris 14 epistole care se găsesc în Sfânta Scriptura, iar la ordinul împăratului Nero a fost decapitat în anul 67.

Sfinții Petru și Pavel sunt considerati printre cei mai importanti oameni care au luat parte la Biserica lui Hristos, și au devenit ocrotitori ai sistemului penitenciar din România. Cei doi sunt ocrotitori ai celor lipșiți de libertate și din cauza faptului că cei ajunși în penitenciare sunt persoane care au greșit față de Dumnezeu, asa cum au greșit și ei. Petru s-a lepădat de Iisus în Joia Mare, iar Pavel a participat la prigonirea creștinilor.

Cea mai puternică rugăciune către Sfinții Petru și Pavel

„Pe Voi, Apostoli slăviţi ai Lui Iisus, Mântuitorul v-a rânduit să fiţi stâlpi ai Bisericii pe care a întemeiat-o. Pe tine, Sfinte Petre, Mântuitorul te-a ales să fii piatră de temelie a Sfintei Biserici şi ţi-a dăruit harul să-i întăreşți în credinţă pe toţi fraţii tăi.

Pe tine, Sfinte Pavele, Mântuitorul te-a făcut din duşman un ales prieten, iar Duhul Sfânt te-a numit să le arăţi neamurilor toate comorile învăţăturii creşține. Sfinte Petre şi Sfinte Pavele, amândoi aţi lucrat cu neobosită însufleţire la răspândirea Împărăţiei lui Hristos, pecetluind mărturia devotamentului pentru Mântuitor cu sângele vostru.

La Voi ne rugăm, când osânda unei judecăţi nedrepte se abate asupra vieţii noastre, să-i îndepărtaţi pe farisei din drumul nostru, luându-le cheile puterii, iar cuvântul lor să nu fie lucrător împotriva noastră. 

Acolo, în Împărăţia lui Dumnezeu, vă bucuraţi de vederea Lui în slavă cerească. De Acolo, priviţi spre Biserica lui Hristos care călăuzeşte popoarele, pentru că ele să vadă lumina Evangheliei şi să nu rătăcească drumul care duce la izvoarele tămăduitoare ale harului.

Ne închinăm Vouă, să-L rugaţi pe Mântuitorul nostru să-i lumineze şi să-i apere de orice necaz pe episcopi, pe preoţi şi întregul popor creştin. Rugaţi-L pe Domnul secerişului să trimită lucrători sârguincioşi în ogorul Tău, pentru că toţi oamenii de bunăcredinţă să aibă parte de binefacerile pe care le primim de la Dumnezeu prin Sfânta Biserică.

Citeste si: Postul Sfinţilor Petru şi Pavel 2021. Ce alimente poți consuma în ”Postul de vară”

Slăviţi Apostoli Petru şi Pavel, să ascultaţi rugăciunea noastră, credincioşi încercaţi de cumplite necazuri, să fiţi milostivi şi să îndepărtaţi din viaţa noastră furia duşmanilor porniţi să ne doboare cu orice preţ. Amin”

SURSE: doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cum va fi vremea pe 28 și 29 iunie 2021. Cod galben de caniculă. Ne așteaptă temperaturi de foc. Meteorologii avertizează

Alertă la Botoșani! Un tânăr s-a înecat în apele barajului Stânca-Costești. Bărbatul a fost scos la suprafață cu o undiță

Totul despre Hazal Kaya, actrița care o joacă pe Feriha în telenovela cu același nume

Horoscop Zilnic Sâmbătă 31 Iulie 2021: Racii sunt încurajați să analizeze punctul la care au ajuns în acest moment în viață și să vadă dacă sunt mulțumiți cu ceea ce au

SE ANUNȚĂ RESTRICȚII în România! Lovitură totală pentru milioane de români. Cine sunt cei vizați

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

Turcia e îngenuncheată. Localnicii și turiștii trăiesc apocalipsa, focul pârjolește tot. GALERIE FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies