Rugăciune pentru Sfântul Filip. Te ajută sa treci peste greutăți

Sfântul Apostol Filip Diaconu 2022. Află totul despre viața sfântului și ce rugăciune trebuie să rostești.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Rugăciune pentru Sfântul Filip. Sfântul Apostol Filip este unul dintre cei 7 Diaconi și este pomenit în fiecare an pe 11 octombrie. Iată ce rugăciune trebuie să rostești în ziua de astăzi și cum te poți ruga pentru sănătate și fericire. 

Rugăciune pentru Sfântul Filip

“Nor purtător de ploaie duhovnicească, cu adevărat te-ai arătat celor de pe pământ. Adăpând inimile celor de pe pământ, ca pe o ţarină în taină. Că înconjurând cu cuvântul, ai adăpat marginile. Și ca nişte ploi verşi miruri din sicriu. Pentru aceasta, suflând în inimile cele credincioase, mireasma Duhului ai adunat într-însele, Sfinte Apostole Filip. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu, iertare de greşeli să dăruiască celor ce prăznuiesc cu dragoste sfântă pomenirea ta. Ca o lumină ai fost trimis în chip de săgeată, Apostole, cu luminoase raze luminând pe cei ce cu credinţă strigă: Binecuvântat eşti Doamne, Dumnezeul părinţilor noştri.

Acum învrednicindu-te de Slava Cea Negrăită şi de Lumina Cea Neînserată, unde este veselia cea nespusă, unde este bucuria cea neîncetată, în biserica celor întâi-născuţi, unde sunt locaşurile drepţilor, roagă-te pentru toţi creştinii, Sinte Apostole Filip, Preaînţelepte.

rugaciune sfantul filip

Rugăciune pentru sănătate și fericire de Sfântul Filip

[Sursa foto: doxologia.ro]

Cu toată dragostea te-ai Alăturat de Cuvântul lui Dumnezeu, Cel Ce S-a Întrupat, Apostole, ucenic Lui făcându-te şi Dumnezeiască slugă şi de Taine grăitor. Pentru aceasta de Dânsul fiind trimis la păgâni, ai propovăduit venirea Lui, strigând: pe Domnul lăudaţi-L lucrurile şi-L preaînălţaţi întru toţi vecii.

Citeste si: „L-am bătut și eu pe el. Ne băteam parte în parte”. Adriana Bahmuțeanu, declarații halucinante despre loviturile încasate de la Silviu Prigoană: „Da, m-a bătut cu pliciul”- kanald.ro

Citeste si: Cutremure în România! Anunțul momentului după cutremurul devastator din Turcia- stirilekanald.ro

Citeste si: Calendar Ortodox OCTOMBRIE 2022. Vezi când are loc sărbătoarea Sf. Parascheva de la Iași

Cu toţi cinstiţii Apostoli şi cu proorocii şi cu purtătorii de chinuri, Sfinte Filip, cu cuvioşii, cu ierarhii şi cu drepţii, cu Născătoarea de Dumnezeu roagă-te, să dăruiască dezlegare de greşeli şi curăţire de multe păcate, celor ce cu credinţă săvârşesc de lumină purtătoare şi Dumnezeiască pomenirea ta. Amin!”.

Viața Sfântului Filip

Sfântul Filip  s-a născut în Cezareei Palestinei și a avut șase fiice. Fetele sfântului au fost binecuvântate cu darul profeției, fiind alese să fie miresele lui Iisus Hristos. Acesta a fost cunoscut ca fiind îngrijitorul săracilor și văduvelor, așadar aceste persoane se pot ruga la sănătate și fericire pe 11 octombrie 2022. 

Citeste si: Calendar Creștin Ortodox, marți, 11 octombrie 2022. Un mare sfânt este pomenit astăzi în calendar. Vezi cui îi spunem astăzi La Mulți Ani!

Citeste si: „M-a bătut, recunosc.” Adriana Bahmuțeanu a fost victima abuzurilor fizice- kfetele.ro

Citeste si: Irina Nicolae, trădată de fostele colege din A.S.I.A.! Cântăreața rupe tăcerea după ce nu a fost invitată să cânte la reunirea formației: ”Am avut un șoc”- radioimpuls.ro

Sfântul Apostol Filip vindeca oamenii bolnavi, scotea demonii și învia morții. Creștinii care vedeau cu proprii ochi aceste fapte, primeau Botezul și aveau credința în Dumnezeu. Filip a fost numit episcop în Tralle, Asia Mică, unde a ridicat și o biserică și în care și-a dat ultima suflare. 

 

sursă: libertateapentrufemei.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Gestul făcut de Vlăduța Lupău, în ziua în care Iair a împlinit 2 luni, a făcut-o pe Andreea Bănică să reacționeze! „Ce nebună”. Nici Adi Rus nu s-a putut abține când a văzut

Prognoza meteo ANM, marți, 11 octombrie 2022. Vezi în ce regiuni sunt așteptate precipitații

Când începe Postul Paștelui 2023. E cel mai greu post din an și nu mulți îl pot duce la sfârșit

Cutremur Turcia azi, 6 februarie 2023: Imagini cumplite din Nurdağı / Provincia Gaziantep. Este unul dintre cele mai puternice seisme din ultimii 100 de ani din Turcia

Declarații controversate făcute de Vladimir Putin. De ce a promis că nu-l va ucide pe Zelenski

Iată care sunt câteva dintre efectele stresului de la locul de muncă asupra oamenilor

"Eu sunt femeia cu care Printul Harry și-a pierdut virginitatea! Cum arată Sasha Walpole, femeia care l-a făcut bărbat pe Harry

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies