Rugăciune pentru suflet! Rostește-o pentru liniște, înțelepciune și iertare de păcate

În fiecare an, pe data de 12 februarie, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Meletie.

Autor: A.V.

In articol:

  Sfântul Ierarh Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei celei Mari este sărbătorit anual pe data de 12 februarie. Conform doxologia, Sfântul Meletie ”le-a arătat oamenilor care cereau învăţătură de la dânsul trei degete, în chipul celor trei feţe ale Sfintei Treimi. Apoi, două degete împreunându-le şi pe unul îndoindu-l, a binecuvântat pe popor şi a ieşit de la dânsul foc ca fulgerul, apoi vrednicul de laudă a strigat: „Că trei ipostasuri înţelegem, însă numai despre o fiinţă vorbim”.

  Citeste si: Anunțul făcut de Ministerul Sănătății, după ce Matteo Politi, ”medicul cu 8 clase”, a fost arestat și acuzat pentru practicare ilegală

  Rugăciunea către Sfântul Meletie

  "Indreptator credintei si chip blandetilor, invatator infranarii te-a aratat pe tine, turmei tale, adevarul lucrurilor. Pentru aceasta ai castigat cu smerenia cele inalte, cu saracia cele bogate. Parinte Ierarhe Meletie, roaga pe Hristos Dumnezeu sa mantuiasca sufletele noastre."

  Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

  "Pe toti cei stapaniti afara din cale de ratacirea duhului celui rau, i-ai ridicat, Parinte, la marinimie de suflet, la stralucire, la gand curat si la credinta statornica in Dumnezeu, aratatorule de cele dumnezeiesti, prea fericite Meletie."

  Citeste si: Doliu în televiziune! Un cunoscut prezentator TV a murit într-un accident

  "Cel ce sade in sanurile Tatalui, Cuvantul cel impreuna vesnic si deofiinta cu cel ce L-a nascut, Insusi Te-a asezat pe tine propovaduitor al Nasterii Sale, ca pe unul ce esti asemenea la fapte cu Apostolii, purtatorule de Dumnezeu Meletie. Pentru aceasta, cu dumnezeiasca stralucire fiind luminat, ai teologhisit, cuvioase, pe Cuvantul cel unul nascut din Tatal, cel fara de inceput, nezidit si vesnic, infruntand pe cei de o credinta si de un

  gand cu Arie, cu dumnezeiasca intrarmare."

  Citeste si: Valentina Pelinel, dramă cumplită! Mărturisiri despre fratele mort: ”Nu am vorbit niciodată cu mama despre asta”

  "Intelepciunea Cuvantului invatand-o si litera legii lepadand-o, tuturor ai propovaduit cuvantul harului; si, netezind lespezile sufletului, cu limba ta, ai sapat intr-ansele dumnezeiesti invataturi. Pentru aceasta si norul negurii trecandu-l, acoperindu-ti trupul, stralucesti cu duhul, ierarhe Meletie.

  Roaga-te lui Hristos Dumnezeu, iertare de gresale sa daruiasca, celor ce praznuiesc cu dragoste sfanta pomenirea ta."

  Distribuie pe:
  Abonează-te pe
  Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
  Cookies