Rugaciunea binefacatoare catre Iisus Hristos! Rosteste-o pentru a deveni puternic sufleteste

Astazi se sarbatoreste Inaltarea Sfintei Cruci, iar acest lucru se face prin post si rugaciune.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

Inaltarea Sfintei Cruci se sarbatoreste pe data de 14 septembrie prin tinutul postului si rugaciune. Evident, exista si o traditie care este respectata cu sfintenie de catre ortodocsi.

In aceasta zi sfanta este bine sa rostim o rugaciune catre Domnul Iisus Hristos pentru a avea parte de putere sufleteasca, sanatate si liniste in familia.

"Doamne Iisuse Hristoase, dulce Mantuitorul sufletelor noastre, marturisim inaintea Ta, intru aceasta zi a rastignirii Tale, in care ai patimit si ai primit moarte pe Cruce pentru pacatele noastre, ca noi suntem cei ce Te-am rastignit cu pacatele noastre cele multe si cu faradelegile noastre cele rele. De aceea, ne rugam bunatatii Tale celei nemarginite sa ne faci si pe noi partasi sfintelor Tale Patimi, cinstitelor rani si mortii Tale celei de viata facatoare, pentru ca sa ne invrednicim, prin darul Tau, sa castigam si noi asemenea tie, pentru dragostea Ta, precum Tu, Cel Milostiv, le-ai rabdat pentru mantuirea noastra, intarindu-ne pururea cu aceeasi putere si rabdare ce ai avut cand Te-au rastignit nemultumitorii evrei.

si ne inviaza simtirile noastre cele sufletesti, ca sa cunoastem moartea Ta, precum ai facut de Te-au cunoscut si zidirile cele neinsufletite, care s-au miscat la rastignirea Ta, cum Te-a cunoscut talharul cel credincios si, rugandu-ti-se, l-ai primit in Rai. De aceea intareste-ne, Doamne, ca sa putem ridica cu bucurie, de astazi inainte, Crucea Ta cu deplina pocainta. intristarea mortii Tale sa o simtim, precum au simtit-o Preasfanta Ta Maica, ucenicii Tai si mironositele femei.

Da-ne, Doamne, si noua, darul Tau, precum ai dat atunci talharului celui rau, si iarta pacatele noastre pentru sfintele Tale Patimi, si ne primeste prin pocainta impreuna cu el in Rai, ca un Dumnezeu si Ziditor ce ne esti. Asemenea fa cu toti crestinii, vii si morti, precum se roaga tie, in toate zilele, Sfanta Biserica si le iarta lor toate pacatele si-i invredniceste pe ei de imparatia Ta ca sa vada lumina Ta si sa mareasca slava Ta. Ne inchinam Crucii Tale, Hristoase, si zicem catre dansa: marire ei pentru dragostea Ta.

Bucura-te, Preacinstita Cruce a lui Hristos, ca prin tine s-a mantuit lumea, ridicand asupra ta pe Iisus tintuit. Bucura-te, pom preamarit, pentru ca Tu ai tinut Rodul vietii Ce ne-a mantuit din moartea pacatului.

Bucura-te, toiagul cel tare care ai sfaramat usile iadului. Bucura-te, cheia imparateasca ce ai deschis usa Raiului. Ne bucuram si noi pentru ca vedem pe vrajmasii Tai surpati jos, iar pe prietenii Tai imparatind in ceruri, pe vrajmasii Tai biruiti de puterea Ta, iar pe crestinii ce ti se inchina, inarmati cu puterea Ta. O, Rastignitul meu Hristoase, cate ai patimit pentru noi, cate rani, cate scuipari, cate batjocuri si cata necinste ai rabdat pentru pacatele noastre, pentru ca sa ne dai pilda de adevarata rabdare! De aceea, cum putem noi sa fugim de Cruce, vazand pe Hristos ca este ridicat pe ea? Cum sa ne para grele chinurile, vazand pe Stapanul nostru ca le iubeste si le cere si le socoteste Lui de mare cinste? Rusine ne este, cu adevarat, de ne vom intrista de relele ce ne pricinuiesc oamenii sau de ispitele ce ni le aduc diavolii, trupul si gandurile noastre cele rele, sau pentru saracia si bolile ce ne vin din voia lui Dumnezeu pentru pacatele noastre, deoarece acestea toate le trimite pentru ca sa ne apropie mai mult de El, pentru ca sa-L slavim si sa ne pedepsim in aceasta viata pentru binele nostru, pentru ca sa ne odihnim cu mai multa marire intru imparatia Lui cea vesnica. si, de vreme ce este asa, inmulteste-ne, Doamne, ostenelile, ispitele si durerile, dar sa ne inmultesti impreuna si sa ne prisosesti si rabdarea si puterea, ca sa putem rabda toate cate ni s-ar intampla. Pentru ca recunoastem ca suntem neputinciosi de nu ne vei intari, orbi de nu ne vei lumina, legati de nu ne vei dezlega, fricosi de nu ne vei face indrazneti, rai de nu ne vei preface in buni, pierduti de nu ne vei ierta, robi de nu ne vei rascumpara cu bogata si dumnezeiasca Ta putere si cu darul Sfintei Tale Cruci, careia ne inchinam si o marim, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin", este rugaciunea pe care trebuie sa o rostesti. 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: