Rugăciunea către Arhanghel Rafael. Le oferă vindecare celor bolnavi

Rugăciunile Arhanghelului Rafael pentru vindecare sunt un set de rugăciuni extrem de eficiente care au vindecat nenumărați credincioși de secole.

sfantul arhanghel rafael
Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Sfântul Rafael este considerat patronul călătorilor, al marinarilor, al orbilor, al bolilor trupești, al întâlnirilor fericite, al asistentelor, al medicilor, al lucrătorilor medicali, al potrivirilor, al căsătoriei creștine și al studiilor catolice. Sfântul Rafael este cunoscut ca vindecător, deoarece oferă o liniște supremă și trupului și sufletului.

Arhanghelul Sfântul Rafael este, de asemenea, unul dintre singurii 3 menționați în Sfânta Biblie.

Cine este Arhanghelul Rafael

Arhanghelul Rafail este amintit în "Cartea lui Tobit", din Vechiul Testament, unde este prezentat că și ocrotitor și îndrumător înțelept al dreptului Tobie, în drumul sau spre casă lui Raguel, pentru a lua de soție pe Sară. Când se descoperă pe sine lui Tobie, acest arhanghel spune: "Eu sunt Rafail, unul din cei șapte Sfinți Îngeri, care ridică rugăciunile sfinților și le înalta înaintea slavei Celui Sfânt" (Tobit 12, 15).

Citeste si: Când începe Postul Paștelui 2022? Postul Mare durează 40 de zile

Citeste si: O familie din Marea Britanie a primit o refugiată din Ucraina. După 10 zile tânara a fugit cu tatăl- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

În iconografie,  Sfântul Rafail este înfățișat ținându-l pe Tobie de mâna și îndrumandu-l pe cale, în timp ce Tobie ține în mâna peștele cel pescuit în răul Tigru. Adesea, arhanghelul ține in mâna un vas medical din alabastru sau o cădelnița, că semn al tamaduirilor dăruite de Dumnezeu celor credincioși.

Rugăciunea către Arhanghelul Rafael

"Cu Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, cu Soborul cel îngeresc și cu ceata dreptmăritoare a Sfinților, auzind glasurile noastre îndelung rugătoare, înduplecă-te spre noi, Rafaile, Sfânt și Înaripat Voievod, și cercetându-ne îndeaproape, cu mulțimea harurilor anume încredințate ție, nu ne lipsi pe noi, nevrednicii, de puternicul tău ajutor, întru care cutezăm a nădăjdui; și purtând lamura rugăciunilor noastre dinaintea lui Hristos, Domnul vieții și al învierii, mijlocește

pentru noi, ca mila Lui asupră-ne să se pogoare în tot ceasul, plinind trebuințele noastre sufletești și trupești după voia înțelepciunii Lui, iar nu după cugetul nostru cel întinat.

Citeste si: Maine e mare sarbatoare! Uite ce inseamna 'Sfantul Arhanghel Mihail' in ebraica- Nu te gandeai la asta NICIODATA

Fie ca tot sufletul creștinesc aflat în boală sau în neputință, tulburat în casa sau în patul lui, călător pe uscat, pe apă sau prin văzduh, fiecare după nevoia pe care o poartă, să capete, prin

îngereasca ta mijlocire, îndreptarea și ocrotirea Domnului Dumnezeu, în ceasul de față și în toată vremea vieții lui, precum și răspuns bun la Judecata cea înfricoșătoare, când și tu de față vei fi, cu oștirile cele cerești. Nu ne măsura cu asprime, Sfinte Arhanghele Rafail, puținătatea credinței și nedesăvârșirea cuvintelor, ci plinește tu, dinaintea Tronului Slavei, cele de lipsă nouă, ca un ales între aleși și neamului oamenilor pururea sprijinitor. Și pe milostivul Dumnezeu roagă-L, cu întreg Soborul Puterilor Cerești celor fără de trup, ca mai presus de toate să ne dea nouă harul iubirii atotcuminecătoare și buze vrednice a proslăvi, dimpreună cu corurile cele îngerești, pe Tatăl, pe Fiul și pe Sfântul Duh, Treimea cea de-o-ființă și nedespărțită, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin."

Surse: crestinortodox.ro, doxologia.ro

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Calendar Creștin Ortodox 24 ianuarie 2022. Canon de rugăciune către Sfânta Cuvioasă Xenia din Roma

Prima minivacanță din 2022. Zi liberă luni, pe 24 ianuarie

Ea are 77 de ani, iar el 24, dar se iubesc de ani de zile! S-au cunoscut la înmormântarea fiului ei, iar ce a urmat pare greu de crezut: „A fost minunat”

HOROSCOP IUNIE! Ce schimbări majore vor fi în luna Iunie pentru toate zodiile

Începe UN NOU RĂZBOI în Europa?! Vestea cumplită venită în miez de noapte

Dani Oțil, certat de Gabriela Prisăcariu în public. Ce s-a întâmplat

Fără vize în Statele Unite? Anunțul așteptat de România de decenii

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies