Rugăciunea către Sfântul Dumitru care te ajută să-ţi găseşti calea şi să fii fericit

Pe fiecare dată de 26 octombrie, creştinii îl prăznuiesc pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie.

Autor: A.V.

În fiecare an, pe data de 26 octombrie, creştinii îl prăznuiesc pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, cel care se numeşte şi ”Izvorâtorul de Mir”. Rugăciunile pe care le transmiţi către Sfântul Dumitru te vor ajuta să fii mai fericit şi să îţi găseşti calea cea dreaptă.

De asemenea, rugăciunile sfinte te vor ajuta să fii mai liniştit şi să ai echilibru şi armonie în familie.

”Sfinte Dumitru, tu ai fost ales de Dumnezeu si harazit sa ocupi functia de proconsul, in timpul crudului persecutor al crestinismului, Maximilian; lucrul acesta ti-a ingaduit sa poti vesti cu mai multa usurinta si autoritate cuvantul mantuitor al sfintei Evanghelii. Tu nu te-ai lasat impresionat nici de promisiunile tiranului, nici de amenintarile lui, ci ai renuntat la orice demnitate lumeasca pentru a castiga fericirea vesnica. Impartind toate bunurile tale celor saraci ai mers la inchisoare cantand cel mai frumos imn de biruinta al crestinilor: 'Aleluia.' Strapuns de sulitele ucigasilor te-ai asemanat cu Mantuitorul tau rastignit pe cruce. Te rog mijloceste-mi si mie harul sa gust macar in parte fericirea pe care o da trairea sincera a credintei. Binecuvanteaza-ma si pe mine, ca sa ma pot impotrivi greutatilor pe care le intalnesc in stradania de a-mi apara credinta.

Bunul Dumnezeu a rasplatit cucernicia si dragostea cu care ai indurat toate suferintele savarsind nenumarate minuni cu moastele tale, care atunci cand au fost gasite emanau un parfum placut mirositor. Da-mi si mie harul sa fiu in viata o placuta mireasma a lui Cristos in mijlocul lumii stricate si sa duc pe cat mai multi pe drumul mantuirii prin pilda si rugaciunea mea. Amin”, este rugăciune pe care trebuie să o rosteşti conform viatacrestina.org.

Sursă foto: Doxologia.ro

Distribuie pe:
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies