Rugăciunea copiilor pentru părinți. Este important să ne rugăm pentru cei care ne-au dat viaţă

Rugăciunea copiilor pentru părinți. Cât de important este să ne rugăm.

Rugăciunea copiilor pentru părinți.
Rugăciunea copiilor pentru părinți.[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Elena Popescu

In articol:

Rugăciunea copiilor pentru părinți. Importanţa şi rostul rugăciunii în vieţile noastre. De ce trebuie să aveam această comunicare cu Dumnezeu.

Rugăciunea copiilor pentru părinți

Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Care împuternicești florile și ver­deața de pe tot pământul cu căldura soarelui Tău, și sufletul omenesc cu căldura iubirii Tale; Tu, Cel ce toate le-ai zidit de bună­voia Ta în cer și pe pământ și pe toate le păstrezi prin dragoste și

milă, revarsă, mult-în­durate Doamne, peste sufletul meu cel slab și umilit care se închină Ție, bunătatea și darul Tău, și iubire și milă peste părinții mei, peste mai-marii mei și peste toți cei care se os­tenesc pentru mine și care m-au aju­tat vreodată cu sfatul și bunătatea lor. Fă din sufletul meu un soare călduros pentru sufletul lor, ca fiecare din ei să simtă din îndestulare mângâierile și ajutorul cel venit de la Tine și revărsat asupra lor prin rugăciunile și prin dra­gostea mea fiască. Îți vorbește, Pă­rinte, inima mea de fiu (fiică), și știu că Tu cunoști lăuntrul nostru și că nu Te vei întoarce de la inima mea, atât de dăruită tuturor celor pentru care Te rog; dăruiește-mi, Doamne, înțelep­ciune, ca să nu uit niciodată, nici în supărări, nici în necazuri și nici în bu­curie, învățătura Ta, cum că „binecu­vân­tările părinților întăresc casele fiilor”, și iarăși: „Cunună bă­trânilor sunt fiii lor și fală fiilor sunt părinții lor”.
Pentru aceasta, rogu-Te, Doamne, slăvite Îm­pă­rate și bunule Părinte, întărește-mă să cresc înaintea feței lor cu temerea de Tine și cu rușinea de oameni, pentru ca, prin curățirea de orice rău, prin îm­pli­nirea oricărui bine, prin fuga de orice păcat și prin setea de orice virtute, viața mea să fie spre mân­tui­rea mea și a lor. Că Tu ești Doamne, Cel ce odinioară ai zis: „Lăsați copiii să vină la Mine, că a unora ca acestora este împărăția cerurilor”, și Ți-ai pus dumnezeieștile Tale mâini peste cape­tele lor și i-ai binecuvântat.
În­suți Tu, Doamne, Iisuse Hristoase, trimite din cerul Tău cel preaînalt binecuvântarea Ta peste mine, robul Tău, și ajută-mi să fac bucurie pă­rinților mei și să umblu întru cărările Tale cele sfinte, săvâr­șind numai ce este bun și plăcut Ție, că bine­cu­vân­tat ești în vecii vecilor. Amin.

Sursa: doxologia.ro

Citeste si: Rugăciune pentru găsirea unui loc de muncă. Cum să te rogi dacă îţi cauţi un serviciu

Citeste si: Noua lege a asociațiilor de proprietari. Mii de români sunt afectați! Urmează controale în blocuri?- bzi.ro

Importanţa rugăciunii în viaţa noastră
Importanţa rugăciunii în viaţa noastră[Sursa foto: PixaBay]

Importanţa rugăciunii în vieţile noastră

Rugăciunea înseamnă convorbire, comuniune cu Dumnezeu şi cu semenii. Ne rugăm pentru noi, pentru familia noastră, pentru prietenii noştri, chiar şi pentru duşmanii noştri, cerând de la Dumnezeu anumite binefaceri sau mulţumind pentru cele primite, spune Î.P.S. Irineu Popa, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei.

Citeste si: Rugăciune pentru iertarea păcatelor celor adormiți. Cum să te rogi pentru cei trecuți în neființă

“Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine pacatosul”, rugăciunea inimii.

Rugăciunea inimii se leagă de porunca pe care Apostolul Pavel a dat-o: “Rugați-vă neîncetat!”, potrivit crestinortodox.ro. Pornind de la acest îndemn, credincioșii pot să se apropie mult mai ușor de credință și de Dumnezeu, rostind ori de câte ori au puțin timp liber rugăciunea inimii. Preoții sunt de părere că cei care rostesc rugăciunea inimii sunt protejați de forțele răului și de pericole, iar viața lor va fi mult mai liniștită.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Pe ce dată este Înălţarea Domnului în 2021? Sărbătoarea are loc la 40 de zile după Învierea Domnului

Rugăciune pentru iertarea păcatelor celor adormiți. Cum să te rogi pentru cei trecuți în neființă

Rugăciunea de Florii. Cum să te rogi în Duminica Floriilor pentru bunăstare și noroc

Prima brioșă pe care ai ales-o va dezvălui defectele pe care le ai

Denise Rifai a fost ȘOCATĂ! Informația pe care a aflat-o chiar la TV

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Agent secret: „Eu am ucis-o pe prințesa Diana”. Casa Regală e în stare de șoc

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies