Rugăciunea soților unul pentru altul. Cum se pot ruga un soț și o soție pentru iubire și înțelegere

Rugăciunile pentru soț și soție pot fi rostite oricând, nu numai la nevoie!

Autor: Loredana Dobre

In articol:

Creștinii se îndreaptă către Dumnezeu în momentele cele mai grele din viață. Pentru problemele în căsnicie, există rugăciuni puternice care pot liniști un suflet tulburat sau o minte rătăcită.

Rugăciunea soților unul pentru altul

Rugăciunea soților este în primul rând un gest de iubire necondiționată către partenerul de viață, care poate atrage cu sine tot binele în relație și în familie.De asemenea, rugăciunile te ajută să te apropii de Dumnezeu, cel care este alături de tine necondiționat când ai mai mare nevoie.

Citeste si: Postul Paştelui 2021, obiceiuri şi tradiţii. Ce NU ai voie să faci în Postul Mare al Sfintelor Paşti

Rugăciunile pot fi rostite pentru protecție divină și înțelegere în cuplu. „Când soții se roagă unul pentru altul, atunci pasiunea se transformă în dragoste și iubirea adevărată dă roade extraordinar de frumoase.

Dragoste fără Dumnezeu nu există, deoarece ,,Dumnezeu este Dragoste!” (Sf. Ioan Teologul).

Într-o relație interumană, fără Dumnezeu, suntem doar atrași de anumite criterii care ne convin, dar cînd în mijlocul familiei este Dumnezeu, atunci relația între soți nu este una bazată pe atracție fizică sau scopuri profitabile, dar crește pe simțămîntul iubirii, care dorește ca celălalt să fie fericit, să ajungă în Împărăția lui Dumnezeu.

În acest fel, cînd toate sunt legate de Dumnezeu, rugăciunea pentru soț sau pentru soție devine o formă înaltă de manifestare a dragostei față de ea/el dar și față de Dumnezeu, recunoscînd cu mulțumire în persoana respectivă, dar dumnezeiesc. Atunci cînd te pui într-un astfel de raport treimic, mersul, scopul și metodele a tot lucrul, devin sfințite, devin pline de Dumnezeu, căci ,,Dumnezeu, este Cel care sfințește toate”, pentru că El Sfînt este, scrie preotul Nicolai, pentru ucenic.info.

Rugăciunea soților unul pentru altul
Rugăciunea soților

Cum se pot ruga un soț și o soție pentru iubire și înțelegere. Rugăciunea soților unul pentru altul

„Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cela ce ne-ai învățat că totdeauna să ne rugăm unul pentru altul, căci așa vom împlini legea Ta și ne vom arată vrednici de milă Ta, caută cu îndurare și păzește pe soțul meu (soția mea), pe care mi l-ai dăruit (mi-ai dăruit-o) și a petrece împreună până la moarte.

Citeste si: Dată Paști 2021. În ce zile pică Paştele Ortodox

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Dăruiește sănătate și deplină înțelepciune, să-și poată împlini datoriile sale după voia și poruncile Tale.
Ferește-l (-o) de ispitele pe care n-ar fi în stare să le poarte. Întărește-l (-o) în dreapta credință și în dragoste desăvârșită, că să lucrăm împreună faptele bune și să tocmim viață noastră după Sfintele Tale așezări și porunci. Că a Ta este stăpânirea și puterea în veci. Amin.”

Rugăciune pentru soț ce aduce ajutor familiei

„O, Doamne preabunule, Tu mi-ai dat un soţ al zilelor mele pe pământ, partaş sorţii mele şi sprijinul meu în vremea călătoriei acestei vieţi. Fă să cunosc că el se îngrijeşte de mine şi ajută-mă să nu întristez niciodată zilele lui, nici să fiu nemulţumitoare faţă de cel care mă sprijină şi mă îngrijeşte. Fă-mă supusă şi îndătoritoare, ca nu cumva printr-o purtare necuviincioasă să-i adaug la osteneli şi să-i amărăsc pâinea ce-o caştigă pentru mine şi copiii noştri.

Citeste si: Ce înseamnă când visezi că îți cad dinții. Legătura dintre vis și realitate

Izvorule al înţelepciunii, luminează-mă să cunosc toate virtuţile familiei şi printr-o înţeleaptă chivernisire să păstrez ceea ce el adună cu osteneli şi prin sudoarea feţei sale. Ajută-mi ca prin supunere, prin dulceata purtării mele, prin răbdarea şi dragostea mea, să încununez zilele lui cu flori şi cu bucurii, să împart cu el fără cărtire toate loviturile vieţii şi să-i fiu însoţitoare nedespărţită, precum în fericire aşa şi în necaz.

Păzeşte-mă de împodobirile necumpătate şi de necuviinţele în care cad femeile care nu cunosc preţul unui soț bun, punându-şi toată fericirea lor în podoabe şi petreceri zgomotoase şi deşarte ce atrag după sine neînţelegeri, dezamăgire şi dureri.

Ajută-mi să deprind toate virtuţile care fac podoaba femeii, pentru că dacă vârsta sau bolile îmi vor ridica floarea frumuseţii şi a tinereţii să-mi rămână o inimă vrednică de dragostea soţului meu şi a fiilor noştri, ca să le dau pildă bună, întărindu-i în puterea virtuţii. Ascultă, Preabunule, glasul meu cel umilit, şi trimite binecuvantarea Ta asupra zilelor noastre. Amin.”

Rugăciune pentru înţelegere şi dragoste între soţi

„Mari bineplăcuţi ai lui Dumnezeu şi preaminunaţi făcători de minuni, binecredinciosule cneaz Petru şi binecredincioasă cneaghină Fevronia, osârdnici rugători pentru noi către Dumnezeu! La voi alergăm şi vouă ne rugăm cu nădejde tare: înălţaţi pentru noi, păcătoşii, sfintele voastre rugăciuni către Dumnezeu şi cereţi de la bunătatea Lui toate cele de trebuinţă sufletelor şi trupurilor noastre: credinţă dreaptă, nădejde bună, dragoste nefăţarnică, bună credinţă neclintită, sporire în faptele cele bune, pace în lume, bună rodire a pământului, bună întocmire a văzduhului, sănătate trupurilor şi mântuire sufletelor.

Citeste si: Cea mai puternică rugăciune către Sfântului Ioan Botezătorul

Mijlociţi pe lângă Împăratul Ceresc pace, linişte şi bună rânduială pentru toţi binecredincioşii creştini. Păziţi-ne pe noi de tot răul, şi pe toţi dreptslăvitorii care la voi aleargă adumbriţi-i cu lucrarea harică a rugăciunilor voastre bineplăcute lui Dumnezeu şi toate cererile lor cele cu evlavie împliniţi-le. Aşa, sfinţilor făcători de minuni, nu treceţi cu vederea rugăciunile noastre, ci mijlociţi pentru noi pururea către Domnul şi cu ajutorul vostru învredniciţi-ne să primim mântuirea cea veşnică şi să moştenim Împărăţia lui Dumnezeu, ca să slavoslovim iubirea de oameni cea negrăită a Tatălui şi a Fiului şi a Sfântului Duh, a lui Dumnezeu Celui în Treime închinat, în vecii vecilor. Amin.”

Rugăciune pentru soț ce aduce ajutor familiei

Rugăciune de împăcare

„Stăpâne, Iubitorule de oameni, Împăratul veacurilor și dătătorul bunătăților, care ai stricat peretele din mijloc al vrajbei și ai dat pace neamului omenesc, miluiește-i, Doamne, pe cei ce ne urăsc sau ne pizmuiesc, pe cei ce ne ocărăsc și pe cei ce ne grăiesc de rău. Ca nu cumva vreunul din ei să pătimească ceva rău pentru noi, păcătoșii, nici în veacul de acum și nici în cel ce va să fie.

Tu, Doamne Dumnezeul nostru, caută din înălțime ca un Bun asupra inimilor noastre, care sunt lipsite de dragoste și de unire și sunt înboldite de spinii urii și ai altor păcate. O picătură din Harul Sfântului Tău Duh, coborând peste dânsele, rourează-le bogat, ca să aducă roade bune și din dragostea cea către Tine să sporească în fapte bune și să petreacă în dragoste și unire.

Citeste si: 4 rețete de mucenici cu nucă

Așa, Doamne, înmulțește dragostea în inimile noastre și păzește-ne de tot răul și de asuprirea vrăjmașilor văzuți și nevăzuți, de sabie, de năvălirea altor neamuri asupra noastră, de războiul dintre noi și ne ajută totdeauna să ne iubim unii pe alții și să facem numai bine, spre a ne învrednici de bunătățile Tale cele cerești. Amin.”

Rugăciunea comună a soților

„Bunule Doamne, ajută-ne să ne amintim mereu de sfințenia căsătoriei și întărește legătura noastră. Miluiește-ne ca să putem trăi viețile noastre în credință și dragoste. Ajută-ne să ne înțelegem și să avem încredere unul în altul și depărtează de la noi certurile. Binecuvântează-ne și ai milă de noi, ca să fim demni de Împărăția Ta; că Tu ești preasfânt, și Ție ne închinăm. În numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh, acum și în vecii vecilor. Amin!”

SURSE: ucenic.info, rugaciuni.com, doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ana Porgras s-a accident grav la Survivor România! Cum arată rănile suferite de Faimoasă: "Cel mai dificil și solicitant traseu"

Ana Porgras de la Survivor România a răspuns la toate curiozitățile internauților! „În mintea mea era doar cum să fac să plec acasă”

HOROSCOP SĂPTĂMÂNAL, 25 -31 octombrie 2021. Astrologul Ana Maria Ticea anunță dezamăgiri în dragoste

Horoscop saptamanal 25-31 Octombrie 2021: Balanțele se apropie cu pași repezi de atingerea obiectivelor propuse

Dispar centralele termice de apartament! Decizia luată chiar acum este clară. Trebuie să renunțe

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Andreea Esca a trăit rușinea vieții. Nu i-a venit să creadă când s-a aflat adevărul. Pentru doar 6 lei...

Dănuț Lupu și strigătul său de disperare: „Am trecut pe la poarta Iadului. Am stat 16 zile la ATI. Vaccinați-vă!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies