Rusalii duminică, 20 iunie 2021. Ce NU ai voie să faci de Pogorârea Sfântului Duh și cum sunt pedepsiți cei care nu respectă această zi

Ce este interzis să faci de Pogorârea Sfântului Duh ?

Ce NU ai voie să faci de Pogorârea Sfântului Duh  
Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Pogorârea Duhului Sfânt sau Rusaliile este sărbătoarea creștină care celebrează pogorârea Sfântului Spirit asupra ucenicilor lui Hristos și se sărbătorește în fiecare an la 50 de zile după Înviere lui Iisus Hristos.

Sărbătoarea Rusaliilor

De Rusalii se sărbătorește Pogorârea Duhului Sfânt, iar acest eveniment s-a produs la 50 de zile după Înviere.

Totodată, i se mai spune Duminica Mare și este o zi foarte importantă pentru creștini.

Citeste si: Pe ce dată sunt Rusaliile în 2021? Marea sărbătoare se mai numeşte şi Pogorârea Sfântului Duh sau Cincizecimea

Se spune, în „Faptele Apostolilor”, că în ziua Cincizecimii iudaice „toți apostolii erau adunați la un loc și din cer, fără de veste, s-a făcut un vuiet ca de suflare de vânt ce vine repede și a umplut toată casa unde ședeau ei. Și li s-au arătat, împărțite, limbi ca de foc și au șezut pe fiecare dintre ei. Și s-au umplut toți de Duhul Sfânt și au început să vorbească în alte limbi, precum le dădea lor Duhul a grăi”.

Impresionat de această întâmplare, Apostolul Petru a ținut o predică în urma căreia s-au botezat 3.000 de oameni, și, astfel s-a format prima comunităte creștină, iar această zi este considerată ziua întemeierii Bisericii creștine.

Sărbătoarea Rusaliilor se ține diferit în funcție de regiunile țării. Așadar, în Moldova și Transilvania creștinii sărbătoresc Rusaliile timp de 3 zile, în Muntenia și Oltenia,  Rusaliile sunt sărbătorite timp de 7 zile, iar în Banat timp de 8 zile.

Citeste si: “Crucea este crăpată.” Ileana Ciuculete ar putea fi deshumată la 7 ani de la decesul ei. Motivul pentru care copiii ei vor acest lucru- kfetele.ro

Citeste si: Vestea cruntă despre VIOREL Lis! Din păcate, e adevărat. Oana Lis a confirmat- bzi.ro

Cuvântul Rusalii  provine din latină „rosalia”, care simbolizează sărbatoarea trandafirilor, dar reprezintă şi fetele împăratului Rusalim, despre care se credea că aveau puteri magice şi seduceau oamenii, pedepsindu-i pe cei care nu le respectau.

Citeste si: Rusalii 2021. Sărbătoarea Rusaliilor și Acatistul Pogorârii Sfântului Duh

În credinţa populară, Rusaliile sunt spiritele morţilor care, după ce au părăsit mormintele în Joia Mare şi au petrecut Paştele cu cei vii, refuză să se mai întoarcă în locurile lor de sub pământ şi încep să facă rele oamenilor.

Ce NU ai voie să faci de Pogorârea Sfântului Duh  

Ce nu ai voie să faci de Rusalii sau Pogorârea Duhului Sfânt

Canonul 20 al Sinodului I ecumenic interzice postul și îngenuncherea în această zi. Pe vremea împăraților bizantini erau interzise spectacolele în circuri și teatre sau orice altă manifestare considerată necuviincioasă.

De Rusalii nu e bine să mergi la câmp, pentru că ielele te pot prinde și pedepsi. În popor se spune că acela care nu va respecta sărbătoarea Rusaliilor va avea de-a face cu  ielele, spirite malefice, care provoacă boala numită “luat din Rusalii”.

Citeste si: Când pică Paștele în 2022. Cum se calculează data Paștelui

Nu se intră în vie, nu se merge în locuri pustii, pe lângă păduri sau fântâni, fiindcă te poți întâlni cu spiritele rele. Nu se lucrează în ziua de Rusalii. Cine va încălca această regulă va fi pedepsit de puterea ielelor, deoarece nu cinstește și nu prețuiește cum se cuvine ziua lor.

Începând cu ziua de Rusalii, timp de 9 săptămâni nu se vor mai culege ierburi de leac, și nu e bine să te cerți în această zi.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

EXCLUSIV Sorin Pușcașu își dorește un copil cu Laura după ce s-a întors de la Survivor: ”Se va întâmpla în curând”

S-au răzgândit, nu mai divorțează! Andra și David de la Mireasă, surprinși în ipostaze tandre după ce au anunțat despărțirea definitivă

Zodia vedetă a zilei! Aceștia sunt nativii care nu mai au deloc răbdare. Vor totul azi și nu renunță la nimic

A venit timpul ca 5 zodii să nu mai facă concesii și să pună piciorul în prag

Vladimir Putin a dat vestea personal! Anunț la nivel mondial: Arma nucleară...

„Cele mai frumoase poze pe care mi le-a făcut vreodată.” Lia Bugnar, adevărul despre despărțirea de Anghel Damian

Cât mai durează coșmarul șoferilor pe Valea Prahovei. Prima licărire de speranță

Eroul Portugaliei, Goncalo Ramos, după tripla contra Elveției. Ce spune despre Cristiano Ronaldo: ”A vorbit cu mine!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies