Rusalii duminică, 20 iunie 2021. Ce nume sunt sărbătorite de Rusalii și care sunt mai frumoase mesaje pe care le poţi trimite celor dragi

Cine își serbează numele de Rusalii și ce mesaje le putem trimite celor dragi?

Ce nume sunt sărbătorite de Rusalii
Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Sărbătoarea Rusaliilor, cunoscută creştinilor şi sub denumirea de Pogorârea Sfântului Duh sau Cincizecimea este un praznic extrem de important şi marchează coborârea Duhului Sfânt asupra ucenicilor Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Ce nume sunt sărbătorite de Rusalii

Sărbătoarea Rusaliilor cade întotdeauna duminica, la zece zile după Înălţare şi la 50 de zile după Paşte. Această zi reprezintă și sărbătoarea întemeierii Bisericii creştine, pentru că, în aceeaşi zi, în urma cuvântării Sfântului Apostol Petru, s-au convertit la creştinism aproximativ 3.000 de oameni, care au alcătuit cea dintâi comunitate creştină din Ierusalim.

Citeste si: Moşii de vară 2021. Ce semnificaţie are Sâmbăta Morţilor

În prima zi de Rusalii sunt celebrate femeile care poartă numele de Roxana şi Ruxandra, precum şi derivatele lor Rusalin, Rozalia sau Ruslana. Numele Roxana este folosit în Anglia şi Franţa, iar sursa acestui nume este „roschana”, un cuvânt persan care înseamnă „În zori”. Ruxandra este un nume slav, rus, și înseamnă „strălucire” sau „sclipire”.

Aşadar, dacă aveţi cunoştinţe ce poartă aceste nume şi doriţi să le transmiteţi un mesaj cu ocazia acestei zile, vă oferim câteva mesaje pentru sărbătoriţi.

Citeste si: Rusalii 20 iunie 2021. Cine sunt Ielele și care este rolul călușariilor în această zi

Ce nume sunt sărbătorite de Rusalii

Citeste si: Minodora, îngenuncheată de durere după moartea mamei sale „A fost bolnavă, nu a mai rezistat”- kfetele.ro

Citeste si: Scandalul „Visarion Alexa” ia amploare după o nouă acuzație de agresiune din partea altei enoriașe. Ce a pățit aceasta- bzi.ro

Cele mai frumoase mesaje de Rusalii pentru cei dragi

„Îți doresc o oră de liniște, o zi de pace, o săptămână de soare, un an de iubire, un veac de sănătate și un mileniu de bani. La Mulți Ani!”

„Dacă toată lumea îți dorește ca această zi să fie una minunată, eu îți urez ca toate zilele ce urmează să fie pline de bucurii și realizări astfel încât acest nou an să îți umple sufletul de voie bună. La Mulți Ani!”

„De ziua numelui tău și în orice altă zi îți urez să ai parte de momente speciale, cu bucurii și să rămâi cu multe amintiri plăcute. La Mulți Ani!”

„Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile să vă însoțească pretutindeni. La Mulți Ani!”

„Să ai parte de sănătate, multe realizari și să te bucuri de această zi frumoasă mereu! La Mulți Ani, de ziua numelui!”

„Ziua numelui să-ți fie plină de realizări și să te bucuri mereu de orice lucru frumos din viața ta! La Mulți Ani!”

„Cu ocazia sărbătoririi numelui primiți un călduros La Mulți Ani, multă sănătate, realizări și tot ce vă doriți alături de cei dragi.”

„Toate florile din lume pentru tine! Să ai o zi superbă și să te bucuri de ziua numelui tău la fel cum aceste flori se bucură de lumina soarelui. La Mulți Ani!”

„Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îți doresc multă sănătate, fericire și să ai parte numai de zile senine și însorite! La Mulți Ani!” 

Citeste si: Pe ce dată sunt Rusaliile în 2021? Sărbătoarea se mai numeşte şi Pogorârea Sfântului Duh sau Cincizecimea

„De ziua numelui tău îți doresc să ai o zi superbă și un an plin de realizări. La Mulți Ani încununați de succes!”

„Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urări pentru o zi minunată și un an plin de realizări. La Mulți Ani înfloritori!

„Din adâncul sufletului îți doresc ca anii ce se scurg să treacă precum razele soarelui mângâie o trestie umedă și bătută de vânt, precum iubirea alină sufletele suferinde. Să fii fericită și mereu însoțită de cei care merită să te iubească. La Mulți Ani!”

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Este vestea momentului pentru români. Raluca Turcan, declarații despre vârsta de pensionare: "Nu s-a discutat creșterea vârstei..."

Ioana Grama, la un pas de divorț. Cunoscuta influenceriță face dezvăluiri neașteptate: "Nu mai merge..."

Doi români din Miercurea Ciuc s-au îmbogățit dintr-o afacere pe care oricine o poate face! Prețurile cerute de ei nu sunt deloc mici, însă comenzile curg ca o avalanșă:...

Zodiile sunt obligate să citească horoscopul, dacă vor să nu aibă necazuri. Astrele vin cu sfaturi pentru această perioadă

DISPAR BANII cash! Sucursalele băncilor PUN LACĂTUL. Cu ce sunt înlocuite

,,Ne mutăm.” Gabriela Cristea, nemulțumită pe rețelele de socializare. Ce a pățit prezentatoarea TV

Cum s-a consolat Iuruc după divorțul de Halep. Încă nu-i știe nimeni numele, dar mulți bărbați fac asta

Dan Petrescu, dat afară de Neluțu Varga de la CFR – Planul patronului din umbră, câți bani ar urma să primească Bursucul

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies