Rusalii iunie 2021. Ce este bine să dai de pomană de Pogorârea Sfântului Duh

Ce se dă de pomană în Duminica Rusaliilor?

Ce este bine să dai de pomană de Pogorârea Sfântului Duh
Ce dăm de pomană la Pogorârea Sfântului Duh[Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Ca în fiecare an, la 50 de zile de la Sfintele Paști, creștin ortodocșii sărbătoresc Rusaliile. Anul acesta, Duminica Rusaliilor pică în data de 20 iunie şi este marcată cu cruce roşie în calendarul ortodox.

Ce este bine să dai de pomană în ziua de Rusalii

Rusaliile reprezintă consacrarea solemnă a Bisericii întemeiate de Iisus Hristos. Această sărbătoare este recunoscută în popor prin iele sau zâne, deloc prietenoase. Întâlnirea cu acestea îi pot face pe muritori să înnebunesc sau pot fi pociți fără vreo speranță de revenire la forma inițială.

Citeste si: Zile libere de Rusalii. Se anunță o minivacanță în iunie

Sărbătoarea Rusaliilor, cunoscută şi sub denumirea de Pogorârea Sfântului Duh, este extrem de importantă pentru toţi creştinii, iar pentru pentru îmbunarea sufletelor celor morți se fac pomeni mari.

De Rusalii se dau de pomana vase de lut, căni, străchini și vase de lemn, împodobite cu flori și umplute cu lapte, vin sau apă.

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

Ritualul de pomenire are loc, în special, în cimitire, unde mormintele sunt curățate și împodobite din timp iar lumânările ard pentru sufletele celo trecuți în neființă întreaga perioadă în care se desfășoară ceremonialului de pomenire.

Citeste si: Rusalii duminică, 20 iunie 2021. Ce nume sunt sărbătorite de Rusalii și care sunt mai frumoase mesaje pe care le poţi trimite celor dragi

Se spune că sufletele celor morți umblă libere pe pământ încă de la Învierelui Iisus Hristos, iar împăcarea și întoarcerea lor fără incidente în morminte depind de bogăția pomenilor și de respectarea ritualului.

Ce este bine să dai de pomană de Pogorârea Sfântului Duh

Rugăciune care se rostește de Rusalii

„Binecuvântat eşti, Doamne, Stăpâne atotţiitorule, Care ai luminat ziua cu lumină de soare şi noaptea ai făcut‑o să lucească cu raze ca de foc; Cel ce ne‑ai învrednicit pe noi să trecem lungimea zilei şi să ne apropiem de începutul nopţii.

Ascultă rugăciunea noastră şi a întregului Tău popor şi ne iartă nouă, tuturor, păcatele noastre cele de voie şi cele fără de voie. Primeşte rugăciunile noastre cele de seară şi trimite mulţimea milei Tale şi a îndurărilor Tale peste moştenirea Ta.

Citeste si: Rugăciune pentru iertarea păcatelor celor adormiți. Cum să te rogi pentru cei trecuți în neființă

Ocroteşte‑ne pe noi cu sfinţii Tăi îngeri; întarmează‑ne pe noi cu armele dreptăţii Tale. Îngrădeşte‑ne pe noi cu adevărul Tău; păzeşte‑ne pe noi cu puterea Ta; mântuieşte‑ne pe noi de toată primejdia şi de tot vicleşugul celui potrivnic; şi ne dăruieşte nouă şi această seară, cu noaptea ce vine (şi toate zilele vieţii noastre), desăvârşită, sfântă, paşnică, fără păcate, fără sminteală, fără nălucire.

Pentru rugăciunile Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu şi pentru ale Tuturor Sfinţilor, care din veac au bineplăcut Ţie. Amin.” 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Coronavirus România! Peste 300 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore

Ilie Năstase: „Eu nu trebuie să cumpăr iertarea nimănui!” Divorțul dintre el și Ioana Năstase merge înainte!

Când se sărbătorește Sf. Maria Mare 2021. Sărbătoarea se mai numește și Adormirea Maicii Domnului

Horoscop Zilnic Sâmbătă 31 Iulie 2021: Racii sunt încurajați să analizeze punctul la care au ajuns în acest moment în viață și să vadă dacă sunt mulțumiți cu ceea ce au

Oana Sîrbu aruncă bomba despre COVID-19. Toată România trebuie să știe

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

Gina Pistol l-a scos din minți pe Gigi Becali. Abia acum s-a aflat adevărul care a ruinat viața unui om

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies