Rusia a început testarea unei „superarme” cu potențial devastator în zona Arctică! „Există o provocare militară din partea rușilor”

„Superarma” este o torpila care poate provoca unde radioactive care ar putea face zonele-țintă nelocuibile timp de zeci de ani. 

Torpila
Torpila [Sursa foto: Captură CNN]
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Rusia are bază militară impresionantă în zona Arctică, iar recent, potrivit CNN care au obținut imagini de pe sateliți, se pare că trupele sunt acolo pentru a testa diverse arme cu potențial distrugător! Experții sunt îngrijorați în ceea ce privește „superarmă” pe care o dețin rușii, torpila Poseidon 2M39.

Ce este această torpilă de care se tem occidentalii 

Se pare că această superarmă subacvatică este invizibilă pentru radare și este alimentată de un reactor nuclear, fiind concepută de aramata rusă pentru a se strecura pe lângă paza de coastă a altor țări, pe fundul mării. Dezvoktarea acestui submarin s-ar face accelerat, iar Vladimir Putin a cerut, conform presei din Rusia, să fie tot timpul la curent cu stadiile testelor, care s-ar efectua chiar de anul acesta. 

Potrivit experților, această torpilă poate provoca unde radioactive care ar putea face zonele-țintă nelocuibile timp de zeci de ani. 

Citeste si: Asa arata "SATAN"! Este cea mai feroce arma de distrugere in masa  a rusilor. Toata lumea se teme sa nu fie folosita!

Citeste si: Loredana Groza divorțează? Ce spune Andrei Boncea despre pozele deocheate pe care le postează artista- bzi.ro

Se pare că această superarmă este concepută pentru a „inunda orașele de coastă ale SUA cu un tsunami radioactiv”, declara în noiembrie, anul trecut, Christopher A Ford, pe atunci secretar adjunct de stat pentru securitate internațională și neproliferare.

„Există în mod clar o provocare militară din partea rușilor din Arctica”

Imaginile de pe satelit, obținute de CNN de la compania de tehnologie spațială Maxar, arată o aducare de forțe militare pe coasta arctică a țării.

Acolo ar putea fi testate diverse arme nucleare și de înaltă tehnlogie. Sunt desfășurate acolo și bombardiere și avioane MiG31BM, ca și noi sisteme radar aproape de coasta Alaskăi. 

„Și se află într-o fază de testare. Dar este un sistem strategic și are o influență mult mai mare decât regiunea în care este testată în prezent,  a declarat șeful serviciului de informații norvegian, viceamiralul Nils Andreas Stensones.

Citeste si: Acord ISTORIC intre Rusia si SUA! Au finalizat un program de transformare a unor focoase nucleare în energie electrică

Potrivit experților, rușii vor refacerea vechilor baze din perioada Războiului Rece și construirea de noi facilități în Peninsula Kola, în apropierea orașului Murmansk. 

„Există în mod clar o provocare militară din partea rușilor din Arctica”,   a declarat un înalt oficial al Departamentului de Stat pentru CNN.

La finalul anului trecut, în noiembrie, trupele rusești au efectuat un test al  rachetei de croazieră antinavă „Zirkon”. Această alături de Poseidon fac parte dintr-o nouă generație de arme promise de Vladimir Putin în 2018.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

China vrea să distrugă SUA. Arma letală pregătită este una străveche

Coronavirus a lovit în familia lui Donald Trump! A fost testată pozitiv. Panică la Casa Albă.

Kim Jong-un, atac la adresa lui Donald Trump, de Anul Nou: Butonul nuclear este permanent in biroul meu

Din noaptea aceasta, zodiile vor primi o veste foarte bună

Vadim Tudor se întoarce! PARTIDUL care aruncă în aer clasa politică

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Ce se întâmplă în aceste clipe cu Ion Iliescu? Se știe doar că medicii îl țin sub observație

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies