Rusia jură că nu va folosi arme nucleare în Ucraina, dar se ferește să semneze pactul cu SUA. Cristian Pîrvulescu, politolog: „Face exact ce au făcut francezii în Algeria” | EXCLUSIV

Politologul Cristian Pîrvulescu a comentat pentru WOWbiz.ro cele mai recente declarații ale Ministrului Apărării din Rusia vizavi de posibilitatea folosirii armelor nucleare în războiul cu Ucraina.

Autor: Ciprian Bolan

In articol:

Sergei Shoigu, Ministrul Apărării de la Kremlin, a declarat răspicat marți că speculațiile apărute în presa internațională despre folosirea armelor nucleare în război sunt „minciuni sfruntate”. 

Cristian Pîrvulescu, politolog: „<<Operațiunea specială>> este o operațiune de poliție.”

Rusia jură că nu va folosi arme nucleare în Ucraina, dar se ferește să semneze pactul cu SUA

Vladimir Putin, Președintele Rusiei, și Sergei Shoigu, Ministrul Apărării din Rusia

[Sursa foto: Captură YouTube]

Sergei Shoigu a insistat că nu este nevoie ca armata rusă să folosească arme nucleare în Ucraina pentru a-și atinge scopurile și că, mai presus de orice, focoasele pe care le deține Rusia sunt menite să descurajeze orice alte atacuri nucleare. Deși prudența pare să fie cuvântul de ordine în ceea ce privește astfel de mijloace de distrugere în masă, Shoigu a fost ezitant vizavi de un nou Tratat START, care să controleze armele nucleare ale Rusiei și ale Statelor Unite ale Americii. În viziunea sa, negocierile trebuie să fie „o stradă cu două sensuri” și că, în prezent, sunt „dificile”.

„Nu cred că Rusia va folosi armele nucleare. Folosește doar amenințarea cu armele nucleare. „Operațiunea specială” este o operațiune de poliție. Exact ce au făcut francezii în Algeria. Momentul în care ei vor declara război este deja o mare înfrângere.

Atunci se aplică cu totul alte reguli. Sunt încălcări grave și acum și, totuși, se întâmplă sub paravanul acesta al așa-ziselor republici separatiste, Luhansk și Donețk, cărora Rusia le-a recunoscut independența”, a subliniat Cristian Pîrvulescu într-un interviu exclusiv pentru WOWbiz.ro.

Citeste si: Cine este soția lui Alexandru Arșinel! Femeia este imobilizată la pat- kfetele.ro

Citeste si: Ce a făcut fiul lui Arșinel după ce a murit marele actor! Imaginile au apărut pe internet..- bzi.ro

Citeste si: Ce înseamnă Ucraina cu adevărat liberă? Cristian Pîrvulescu, politolog: „Conflictul lasă răni adânci, care nu se vindecă în secole”| EXCLUSIV

Cristian Pîrvulescu: „Ucraina nu recunoaște lovitura de la Saki pentru că rușii ar folosi-o ca pe un argument pentru a declara război.”

Rusia jură că nu va folosi arme nucleare în Ucraina, dar se ferește să semneze pactul cu SUA

Cristian Pîrvulescu, decanul Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA

[Sursa foto: Facebook]

În ciuda declarațiilor oficiale, teama că orice contratac al Ucrainei ar putea declanșa un conflict nuclear există și este resimțită de toată comunitatea occidentală. Oficialii de la Moscova au avertizat demult că un atac la Ucrainei asupra Crimeei ar fi aspru pedepsit, inclusiv cu atacuri îndreptate către „centrele de decizie” din Kiev.

În data de 9 august, s-a produs o explozie puternică la baza aeriană Saki din peninsulă, o bază folosită de aviația rusă pentru a lansa, la nevoie, bombardamente rapide în sudul Ucrainei. Dacă incidentul ar fi revendicat de Ucraina, ar reprezenta primul atac de acest fel asupra teritoriului anexat de Rusia în 2014.

„Ucraina nu recunoaște lovitura de la Saki, de la aeroportul din Crimeea. De ce n-o recunosc? Pentru că rușii ar folosi-o ca pe un argument pentru a declara război, nu pentru lovituri nucleare. Teritoriul sacru al Rusiei ar fi fost atacat. Sigur...nu e pentru noi teritoriul Rusiei, dar, pentru Rusia, este teritoriu rusesc”, le-a mai spus Cristian Pîrvulescu jurnaliștilor WOWbiz.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce înseamnă Ucraina cu adevărat liberă? Cristian Pîrvulescu, politolog: „Conflictul lasă răni adânci, care nu se vindecă în secole” | EXCLUSIV

Zaporojie, o amenințare la adresa Rusiei. CNCAN, despre cea mai mare centrală nucelară din Europa: „Consecințele ar putea să fie pe raze de 300 km” | EXCLUSIV

Britanicii avertizează: Rusia contestă supremația NATO în Marea Neagră. Ce piedici a întâmpinat planul lui Vladimir Putin? | EXCLUSIV

Gata cu zilele grele pentru 5 zodii. Vin finanțe multe și succes

SE SCHIMBĂ banii, din luna DECEMBRIE 2022. Anunțul momentului! Decizia s-a luat deja

Cine este soția lui Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală? Cei doi au împreună 4 copii

Harry și Meghan, umiliți crunt de Regele Charles. Sunt mai rău decât cerșetorii

Doliu în sportul românesc! A murit un fotbalist cu peste 100 de meciuri în Liga 1! A făcut infarct chiar pe teren!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies