S-a aflat cine l-a ucis pe Osama bin Laden

Militarul care l-a ucis pe Osama bin Laden într-un raid Navy SEAL la Abbottobad, în Pakistan, pe 2 mai 2011, este Rob O'Neill, unul dintre cei mai decoraţi membri ai trupelor de elită americane, care s-a retras după 16 ani de serviciu, relatează site-ul publicaţiei britanice The Daily Mail.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereNumele militarului, care a acordat un interviu televiziunii americane Fox News ce urmează să fie publicat în două părţi pe 11 şi 12 noiembrie, a fost dezvăluit de către tatăl acestuia, Tom O'Neill, în vârstă de 65 de ani, într-un interviu pentru Mail Online.

Acesta afirmă că lui şi fiului său nu le este frică de faptul că ar putea fi vizaţi de gruparea Statul Islamic (SI). "Oamenii întreabă dacă nu suntem îngrijoraţi că ISIS (Statul Islamic în Irak şi Siria, cum se numea SI înainte să proclame un "califat)" va veni după noi" în urma interviului lui Rob O'Neill, "dar eu spun că vom desena o ţintă mare pe uşa casei mele şi le vom spune să vină", a declarat Tom pentru tabloid.

Potrivit MailOnline, Rob O'Neill, în vârstă de 38 de ani, este fostul membru al Team Six SEAL care l-a eliminat pe fostul şef al reţelei teroriste Al-Qaida într-un raid după care s-au făcut deja trei filme - "Zero Dark Thirty", "Captain Phillips" şi "Lone Survivor". El este unul dintre cei mai decoraţi membri din istoria acestor trupe de elită. El a fost felicitat în mod personal pentru că l-a ucis pe ben Laden - de aproape, cu trei gloanţe în frunte, potrivit versiunii sale - pe 2 mai 2011.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate