S-a dat liber la petrecere de Paște. Dar nu oricum...Va fi un Paște de povestit nepoților

Paștele va cu unul cu totul atipic în acest an. Nu doar pentru români, ci pentru toți creștinii.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

S-a dat liber la petrecere de Paște. Dar nu oricum...Va fi un Paște de povestit nepoților


In articol:

Chiar dacă acest Paste nu va fi eliminat de COVID-19, sărbătoarea în sine va fi una cu totul aparte, care se va plia pe regulile impuse de autorități. În primul rând, sunt obligați și trebuie să ținem cont de toate măsurile impuse de autoritățile competente, pentru a nu ne pune în pericol sănătatea.

În ciuda dialogului constant al autorităților cu cetățenii, există și în prezent multe nelămuriri. Și oamenii trebuie să știe dacă pot să petreacă, cel puțin acasă, după Înviere, dacă se pot deplasa la părinți sau rude pentru o scurtă vizită sau să desfășoare alte activități pe care le făceau în mod normal. Cele mai multe, însă, au primit aviz negativ din partea polițiștilor. Ca de puldă, deplasarea la rude. Decât în cazul în care trebuie să duceți alimente de bază pentru aceștia. 

Mențiune importantă de Paște: Ouăle se ciocnesc în liniște

Și, pentru că toată lumea se întreabă dacă avem sau nu voie să organizăm petreceri în locuința noastră sau în curtea locuinței, Poliția Română a oferit răspunsul.

S-a dat liber la petrecere de Paște. Dar nu oricum...Va fi un Paște de povestit nepoților

Întrebare: Este permisă organizarea de petreceri (în familie) în curtea casei proprii, în noaptea de Înviere sau în Duminica Paștelui?

Răspuns: Dacă prin petrecere se înțelege doar participarea membrilor familiei, cei care locuiesc în mod normal acolo, fără invitarea altor persoane/rude, da, este permisă. Însă, trebuie respectate prevederile legale în privința păstrării orelor de odihnă și fără să fie perturbată liniștea publică.

Citeste si: Raed Arafat face anunțul momentului. România se pregătește de vârful epidemiei

Citeste si: În România nu se moare doar de COVID-19! 6 cazuri de decese provocate de frică și indolență!

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre Paște! Ce trebuie să faci în Săptămâna Patimilor, ce rugăciuni trebuie să spui zi de zi! Ce trebuie să faci în Noaptea Sfântă a Învierii și cum să ai sufletul curat! Sfaturi practice de la preoți

Avem voie să ieșim din case pentru a fae cumpărături pentru părinți/bunici, bifând, în declarația pe propria răspundere, punctul 4, motive justificate, precum asistență persoanelor vârstnice, bolnave. Se menționează acest aspect în ciuda faptului că persoanele în vârstă sunt obligate să stea izolate mai mult decât celelalte categorii. 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate