S-a decis! Alegatorii din strainatate pot veni la vot cu declaratiile pe proprie raspundere completate! Iata de unde pot fi descarcate

Autoritatile romane au decis ca alegatorii care vor merge la vot in turul 2, in sectiile din strainatate sa poata descarca de pe internet declaratiile de pe proprie raspundere.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriereAsa arata buletinul de vot pentru turul doiConform Biroului Electoral Central, alegatorii vor putea veni la turul 2 al alegerilor prezeidentiale cu declaratia pe proprie raspundere printata si completata. Acestea insa nu trebuie semnate si datate decat in sectia de vot. Formularul tip poate fi descarcat de aici (pagina Biroului Electoral Central).

Autoritatile spera ca in acest fel va fi scazut semnificativ timpul petrecut de votanti in sectii si astfel vor fi evitate cozile din turul 1.

La alegerile din 2 noiembrie, mii de romani stabiliti in strinatate, nu au putut sa voteze pentru ca, in marile orase europene, sectiile de votare au fost insuficiente pentru un numar mare de persoane care s-au prezentat la vot. In plus, niciuna din sectiile de vot din strainatate nu si-a prelungit programul, la ora 21.00 (ora locala a fiecarei tari), acestea au fost inchise chiar daca sute de persoane asteptau afara exercitarea dreptului de vot.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate