S-a facut dreptate! Dupa patru ani de asteptare sportivii dinamovisti, medaliati la Olimpiada de la Beijing, si-au primit banii de la clubul Dinamo!

Ieri, dupa patru ani de asteptare sportivii clubului Dinamo Bucuresti, medaliati la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 si-au primit drepturile banesti din partea clubului de apartenenta.

Distribuie pe:

 

fara descriere

In 2008, dupa incheierea Jocurilor Olimpice de la Beijing, sportivii dinamovisti, medaliati la acea editie a Jocurilor Olimpice, ar fi trebuit sa fie recompensati si de clubul de apartenenta, cu un procent de 50% din suma pe care acestia au primit-o drept recompensa din partea statului roman. La acea vreme, Guvernul Romaniei i-a recompensat pe olimpicii romani cu urmatoarele sume de bani: 35000 de euro pentru medalia de aur, 28000 de euro pentru cea de argint si 24000 de euro pentru bronz.

 

Toate aceste sume au fost dublate, ajungandu-se la 70000 de euro pentru medalia de aur, 56000 de euro pentru argint si 48000 de euro pentru bronz. Doar ca sportivii dinamovisti au fost amagiti vreme de patru ani ca-si vor primi aceste drepturi banesti, fara ca fostul presedinte al clubului, Marcel Popescu, sau Cristian David, fostul ministru de interne din acea perioada, sa ridice vreun deget pentru rezolvarea acestei situatii jenante. Degeaba s-au revoltat canotoarele Georgeta Andrunache si Viorica Susanu, medaliate cu aur, sau maratonista Constantina Dita, castigatoarea probei de maraton in China. Toate demersurile lor, dar si a celorlalti sportivi medaliati cu argint sau bronz, cum ar fi sabreorul Mihai Covaliu, canotoarele Doina Ignat sau Ioana Papuc, pareau ca se izbesc de un zid birocratic.

A fost nevoie insa ca noul presedinte al clubului Dinamo, fosta marea canotoare a clubului Dinamo, Elisabeta Lipa, sa se bata cu adevarat pentru drepturile sportivilor din subordinea sa, pentru ca, intr-un final, Victor Ponta, actualul premier al Romaniei, sa inteleaga ca o astfel de nedreptate trebuie trebuie reparata cat mai repede posibil. Asa ca, ieri, sportivii dinamovisti si-au primit dupa patru ani de asteptare banii pentru munca lor, din 2008.

Cea mai fericita s-a declarat a fi Elisabeta Lipa, presedintele CS Dinamo: "Acum as putea spune ca am scapat de cel mai mare stres. Ma simt ca si cum as fi coborat de pe podiumul de premiere al Jocurilor Olimpice, cu medalia de aur la gat. In fine, s-a facut dreptate.Suma virata in contul sportivilor dinamovisti este  de un million patru sute cincizeci de mii lei", a tinut sa precizeze Elisabeta Lipa pentru WOWbiz.ro


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate