S-a imbracat ASA la scoala, iar profesorii au refuzat sa o primeasca la ore: "Nu vad de ce este considerata o ofensa"

Un bărbat în vârstă de 35 de ani din Marea Britanie şi-a retras fiicele de la şcoală după ce uneia dintre ele i-a fost interzis să vină la cursuri îmbrăcată într-o haină cu imprimeu de leopard.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereSimon Denulder a povestit că i-a cumpărat adolescentei geaca respectivă pentru ca aceasta să poată fi văzută cu uşurinţă de şoferi atunci când se întoarce seara de la şcoală. Totuşi, pentru că regulamentul unităţii de învăţământ „Ash Green School” nu permite elevilor să poarte decât anumite haine, fata în vârstă de 12 ani a fost trimisă acasă şi rugată să se întoarcă îmbrăcată într-o ţinută neagră sau în nuanţe de gri, relatează Daily Mail, citat de Gandul.info.

„Conducerea şcolii vrea ca toţi elevii să poarte haine închise la culoare, dar când copiii se întorc acasă şi este întuneric, este mai bine să poarte culori care atrag atenţia. Haine lui Simone nu are o culoare aprinsă, ci este doar mai vizibilă de şoferi seara. Este ca oricare altă haină, doar că are acest imprimeu. Ce contează? Nu văd de ce ar fi considerată o ofensă”, a explicat tatăl fetelor.

Totuşi, Andrew Clay, directorul şcolii, insistă asupra respectării regulilor de către toţi elevii, fără excepţie. „Toţi părinţii şi elevii a fost informaţi cu privire la aceste reguli în timpul verii. (...) Domnul Denulder a fost informat recent că haina purtată de fiica lui a fost nepotrivită. Asta pentru că nu era respectat codul vestimentar al şcolii. După o întâlnire pe care am avut-o cu dumnealui pentru a afla care-i sunt doleanţele şi pentru a-i prezenta clar regulamentul şcolii, domnul Denulder şi-a retras ambii copii de la şcoală, din propria-i voinţă. Fetele nu au fost exmatriculate şi nici nu le-a fost interzis în vreun fel să vină la cursuri”, a explicat acesta.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate