S-a legalizat canabisul în România în scop medicinal? Ce spun autoritățile

Vești pentru pacienții cu boli cronice terminale: canabisul s-ar fi legalizat în scop medicinal.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

marijuana

Vești bune pentru persoanele - pacienții care suferi de boli cronice terminale. Proiectul de legalizare a calmantelor pe bază de canabis a trecut de Senat, scrie Adevărul.

Este vorba despre un proiect care prevede legalizarea activităților de cultivare, recoltare și comercializare a canabisului. Este vorba despre utilizarea lui în scopuri medicinale în România, scrie sursa citată.

Această lege este considerată adoptată tacit. Senatorii nu l-au votat în termenul legal. Documentul a pornit către deputați.

Dacă măsura va fi adoptată oficial, atunci pacienții vor avea acces la calmante pe bază de prescipţie medicală eliberată de medicul specialist, totul sub supravegherea unei Agenţii a Canabisului care se va ocupa cu emiterea de avize pentru cultivare, precum şi de controlarea, verificarea şi supravegherea operaţiunilor cu canabis în scop medicinal, conform sursei Adevărul.

Citeste si: Anunțul lui Gheorghe Mărmureanu, după cutremurul devastator din Albania: ”Africa se rupe în două”

Citeste si: Ultimă oră: un tren cu 100 de călători din Teleorman a luat foc

medicamente canabis

„Legea a fost trimisă spre reanalizare comisiilor din Senat, unde după o săptămână va ajunge tacit la Camera Deputaţilor, care este camera decizională. Reafirm sprijinul pentru toţi pacienţii cu boli cronice care în acest moment suferă de pe urma faptului că suntem deficitari în ceea ce înseamnă terapia durerii şi cu privire la specialiştii în această arie. Vă asigur că poziţia ministrului Sănătăţii, care s-a declarat împotriva acestei legi, este una extrem de şubredă. Proiectul este verificat de mai mulţi specialişti în domeniu, avem şi un punct de vedere de la DIICOT, nimic din acest proiect nu este în afara reglementărilor UE. Vorbim de canabis în scop medicinal, de un medicament, nu de fumat. Avem în acest moment sute de mii de pacienţi care-şi procură de pe piaţa UE aceste medicamente la preţuri prohibitive. Această lege vine în sprijinul acestor oameni”, a declarat deputatul USR, Emanuel Ungureanu, unul dintre iniţiatorii acestui proiect.

Citeste si: O fetiță de 10 ani din Brăila a fost răpită de pe stradă, bătută și violată de doi bărbați

”A existat un raport în plen ca proiectul să fie retrimis la comisii pentru reanalizare. Într-una dintre aceste comisii a existat un punct de vedere critic acestei legi venit din partea ministerului Sănătăţii, ce avea la bază un studiu efectuat într-un stat din SUA. Colegii din Senat au venit cu alte trei studii favorabile, şi sper ca în urma dezbaterilor să existe un aviz favorabil din partea acestora”, a declarat medicul şi deputatul PSD, Florin Buicu.

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate