S-a spus că Teodor Meleșcanu a fost ultima persoană care a vorbit cu fratele lui Ceaușescu înainte să moară. Politicianul lămurește lucrurile după 32 de ani

Teodor Meleșcanu a vorbit despre informațiile apărute în presă potrivit cărora ar fi fost ultima persoană care a vorbit cu fratele lui Ceaușescu.

Autor: Ioana Stan

In articol:

Teodor Meleșcanu a vorbit despre cele mai sensibile subiecte apărute în presă de-a lungul vremii, în emisiunea "40 de întrebări cu Denise Ridai".

Teodor Meleșcanu, despre presupusa discuție cu fratele lui Nicolae Ceaușescu, înainte să moară

S-a spus că Teodor Meleșcanu a fost ultima persoană care a vorbit cu fratele lui Ceaușescu înainte să moară. Politicianul lămurește lucrurile după 32 de ani

Teodor Meleșcanu, la Kanal D

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Teodor Meleșcanu s-a aflat la Viena în perioada evenimentelor din decembrie 1989, unde se afla și Marin Ceaușescu, fratele mai mare al lui Nicolae Ceaușescu. Pe 28 decembrie, acesta a fost găst mort. Presa a scris că înainte de a murit, acesta a vorbit cu Teodor Meleșcanu.

"Credeți că eu vorbeam cu Ceaușescu la viena? Este o bombă fâsâită. Eu am plecat din Viena atunci când s-a făcut prima manifestație în fața ambasadei și mi-am asumat riscul de a mă pune în tren și a veni acasă, la 22 decembrie. Am văzut în presă despre ce s-a întâmplat. Este o bombă fâsâită. Fiecare poate să scrie ce vrea. Eu nu mai eram la Viena nu mai aveam cum să stau de vorbă cu o persoană sau alta.", a declarat Teodor Meleșcanu în emisiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai".

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Citeste si: Teodor Meleşcanu locuieşte într-o vilă de aproape 600 de metri pătraţi! Vezi ce venituri uriaşe are ministrul care a înfuriat Diaspora!

Teodor Meleșcanu, despre banii lui Ceaușescu

S-a spus că Teodor Meleșcanu a fost ultima persoană care a vorbit cu fratele lui Ceaușescu înainte să moară. Politicianul lămurește lucrurile după 32 de ani

Teodor Meleșcanu

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Marin Ceaușescu, fratele mai mare al dictatorului Nicolae Ceaușescu, era economist de profesie. El a fost șeful Agenției Economice a Republicii Socialiste România la Praga și apoi a condus Reprezentanța Economică a României la Viena.

Istoricii susțin că acesta gestiona o parte din banii rezultați din afacerile vechii Securități. Pe 28 decembrie 1989 a fost găsit spânzurat în subsolul Ambasadei Române de la Viena. Există două scenarii despre moartea sa: primul că s-ar fi sinucis și al doilea că a fost omorât, pentru că el știa detaliile bancare ale conturilor din străinătate, adică acele conturi ale României cărora li s-a pierdut urma.

Citeste si: Teodor Melescanu e ministru, dar si pensionar! La 75 de ani, pensia lui este de aproape 7.000 de lei| DEZVALUIRI

Presa a scris că Teodor Meleșcanu a fost trimis să recupereze documentele din biroul fratelui lui Ceaușescu. Politicianul a vorbit despre aceste informații apărute de-a lungul vremii în presă.

"Asta mă întreb și eu: unde sunt banii lui Ceaușescu? Marin Ceaușescu nu lucra în Ambasadă. Tot ce însemna documente erau la Agenția Economică. nu avea nimic de-a face cu Ambasada. Deci tot ce s-a scris este o aiureală. Eu nu am fost trimis. Eu am plecat de la Viena.", s-a rezumat Teodor Meleșcanu în emisiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai."

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies