S-a stabilit. Cine nu poartă mască de protecție e psihopat. Ce spun cercetătorii

Studii recente arată că există o legătură între trăsăturile de personalitate şi reacţiile la restricţiile instituite pentru a încetini răspândirea COVID-19.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

S-a stabilit. Cine nu poartă mască de protecție e psihopat. Ce spun cercetătorii
S-a stabilit. Cine nu poartă mască de protecție e psihopat. Ce spun cercetătorii


In articol:

Cercetătorii au descoperit că persoanele care posedă trăsături precum narcisismul, psihopatia şi machiavellianismul sunt mai puţin dispuse să respecte restricţiile sau să ia măsuri preventive, relatează Newsweek.

Două studii au fost efectuate, iar specialiștii au observat peste o mie de persoane în Polonia. Ei au tras concluzii similare în ceea ce priveşte legătura dintre trăsăturile de caracter şi respectarea restricţiilor impuse de autorităţi.

Citeste si: Bilanț alarmant. România depășeste pentru a șasea oară pragul de 1000 de cazuri noi de Covid-19. Număr record de pacienți la ATI

Citeste si: Covid-19 împarte România în două. Virgil Musta: O parte se distrează și alta este îngrijorată

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Citeste si: Destăinuiri cutremurătoare din spitale. Strigătul disperat al pacienților Covid-19: „Nu luaţi virusul! Vă rog! E jale”

Cercetătorii au aflat că respondenţii care demonstrează trăsături din „Triada Întunecată”, narcisism, psihopatie sau machiavellism, erau mai puţin dispuşi să ia măsuri preventive. Aceste persoane cred mai puţin în eficacitatea propriilor acţiuni. Astfel se justifică „parţial” reticenţa lor în a respecta măsurile preventive precum spălarea frecventă a mâinilor şi limitarea călătoriilor inutile în afara casei.

Ce reprezintă „Triada Întunecată”

„Persoanele care au trăsăturile Triadei Întunecate par să fie preocupate de aspecte negative ale prevenţiei şi nu iau în considerare beneficiile acesteia”, au scris cercetătorii, potrivit Mediafax.

Conceptul a fost propus în 2002 şi se referă la asocierea frecventă a trei trăsături considerate în general negative, dar non-patologice: machiavelismul, narcisismul subclinic şi psihopatia subclinică.

Machiavelicii sunt indivizi cu tendinţa de a-i exploata pe cei din jur, manipulatori, reci din punct de vedere afectiv, pragmatici şi cinici.

Narcisiştii sunt aroganţi, egoişti, au sentimente de superioritate, o stimă de sine exagerată şi cred că li se cuvine totul.

Psihopatia circumscrie tendinţe impulsive, răceală afectivă, înclinaţia de a căuta situaţii riscante, de a se comporta în manieră anti-socială şi de a ignora remuşcările.

 

Urmatorul articol
Citește și:

Cine sunt concurentii celui de-al treilea sezon al reality show-ului matrimonial “Puterea Dragostei”

Ce mașină conduce Cristian Comănici, fratele Biancăi de la Puterea Dragostei

Cine este Mihai, stripper-ul de la Puterea Dragostei! Are acum un corp bine lucrat, dar cum arăta înainte

Doliu în lumea radioului românesc! Călin Gheorghe a murit pe litoralul românesc, acolo unde „i-ar fi plăcut să îmbătrânească”

Un interlop celebru din București, bătut cu bestialitate de către un milionar! Scandalul a avut loc într-un restaurant

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies