
In articol:
Doliu în lumea canotajului românesc! Tudor Ștefan, unul dintre primii mari campioni ai canotajului românesc, ajuns celebru la nivel mondial, și-a pierdut viața la vârsta de 77 de ani. Federaţia Română de Canotaj a transmis un mesaj de condoleanțe, prin intermediul rețelelor sociale.
„Federaţia Română de Canotaj anunţă cu tristeţe trecerea în nefiinţă a lui Tudor Ştefan, Maestru Emerit al Sportului, component al echipajului de dublu rame cu cârmaci (2+). Acesta a obţinut, în anul 1970, alături de Petre Ceapura şi Gheorghe Gheorghiu (cârmaci), prima medalie de aur pentru Romania în această probă la un Campionat Mondial (St. Catharines, Canada). Tudor Ştefan a fost şi medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972, alături de Petre Ceapura şi Ladislau Lovrenschi. Drum lin către stele!”, a transmis FRC, în mesajul postat pe Facebook.
Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro
CS Dinamo a transmis public un mesaj de condoleanțe pentru fostul campion mondial. „Tudor Ştefan, unul dintre primii mari campioni ai canotajului românesc, a murit la vârsta de 77 de ani. Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veşnice a campionului mondial şi medaliat olimpic la canotaj. Născut pe 3 martie 1943, Tudor Ştefan a fost unul dintre primii mari campioni ai canotajului dinamovist. Maestru emerit al sportului, Ştefan a câştigat prima medalie de aur pentru România la un Campionat mondial, în 1970, la 2+1 rame, şi bronzul olimpic, în 1972, la Munchen. Drum lin, campionule”, este mesajul postat de reprezentanții CS Dinamo, pe Facebook.
Cariera impresionantă a lui Tudor Ștefan
Tudor Ștefan a fost un canotor român care a concurat la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972 și 1976. În 1968 a fost membru al echipajului navei române care a terminat a șaptea în cursa de coxed pătrari.
Patru ani mai târziu a câștigat medalia de bronz cu barca românească în competiția de coxed perechi.
La Jocurile 1976 el a fost parte din barca română care a terminat pe locul nouă la coxed pătrari fără cîrmaci. El a fost si un mare scriitor. Cele mai cunoscute fiind: CUvintele si OAstea tarii, pentru copii, notează Wikipedia.