S-a stins din viață unul dintre primii mari campioni ai canotajului românesc. Fostul campion mondial avea 77 de ani

Canotorul Tudor Ștefan s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani!

Canotorul Tudor Ștefan
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Doliu în lumea canotajului românesc! Tudor Ștefan, unul dintre primii mari campioni ai canotajului românesc, ajuns celebru la nivel mondial, și-a pierdut viața la vârsta de 77 de ani. Federaţia Română de Canotaj a transmis un mesaj de condoleanțe, prin intermediul rețelelor sociale.

Citeste si: Sebastian Chitoșcă de la Survivor România, în lacrimi! De ce a renunțat Faimosul la cariera de fotbalist: „Trăiesc doar pentru fratele meu” EXCLUSIV

„Federaţia Română de Canotaj anunţă cu tristeţe trecerea în nefiinţă a lui Tudor Ştefan, Maestru Emerit al Sportului, component al echipajului de dublu rame cu cârmaci (2+). Acesta a obţinut, în anul 1970, alături de Petre Ceapura şi Gheorghe Gheorghiu (cârmaci), prima medalie de aur pentru Romania în această probă la un Campionat Mondial (St. Catharines, Canada). Tudor Ştefan a fost şi medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972, alături de Petre Ceapura şi Ladislau Lovrenschi. Drum lin către stele!”, a transmis FRC, în mesajul postat pe Facebook.

Citeste si: Dorința din copilărie pe care Bella Santiago și-a îndeplinit-o la nunta cu Nicu: „M-am simțit foarte bine”. Artista i-a făcut o surpriză soțului, intrând cântând în biserică- kanald.ro

Citeste si: A fost prins criminalul din Berceni. Bărbatul se află în Olanda- stirileprotv.ro

Citeste si: Cu cât îl plătea Gigi Becali pe Sebastian Chitoșca de la Survivor România? Era printre cei mai prost plătiți fotbaliști de la FCSB

CS Dinamo a transmis public un mesaj de condoleanțe pentru fostul campion mondial. „Tudor Ştefan, unul dintre primii mari campioni ai canotajului românesc, a murit la vârsta de 77 de ani. Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veşnice a campionului mondial şi medaliat olimpic la canotaj.

Născut pe 3 martie 1943, Tudor Ştefan a fost unul dintre primii mari campioni ai canotajului dinamovist. Maestru emerit al sportului, Ştefan a câştigat prima medalie de aur pentru România la un Campionat mondial, în 1970, la 2+1 rame, şi bronzul olimpic, în 1972, la Munchen. Drum lin, campionule”, este mesajul postat de reprezentanții CS Dinamo, pe Facebook.

 Cariera impresionantă a lui Tudor Ștefan

Tudor Ștefan a fost un canotor român care a concurat la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972 și 1976. În 1968 a fost membru al echipajului navei române care a terminat a șaptea în cursa de coxed pătrari.

Patru ani mai târziu a câștigat medalia de bronz cu barca românească în competiția de coxed perechi. La Jocurile 1976 el a fost parte din barca română care a terminat pe locul nouă la coxed pătrari fără cîrmaci. El a fost si un mare scriitor. Cele mai cunoscute fiind: CUvintele si OAstea tarii, pentru copii, notează Wikipedia.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce avere are Cătălin Moroșanu de la Survivor România. A cunoscut succesul în sport, politică și televiziune. Cât de bogat este, în realitate, Faimosul

Această tânără slujește patria așa cum se cuvine, dar se transformă în visul tuturor bărbaților imediat ce își scoate uniforma!

A fost prins criminalul din Berceni. Bărbatul se află în Olanda

Cine este și câți ani are șarmantul Dogan din serialul Prețul fericirii! Iată ce familie superbă are celebrul actor Murat Aygen și cu ce se ocupă când nu se află pe platourile...

Calendar ortodox 11 iunie 2023. Ce sărbătoare este duminică?

„Acum se pot face teste.” Stephan Pelger a vorbit despre una dintre cele mai mari dorințe, în ultimul interviu

Au ieșit la iveală detalii cutremurătoare despre tot ce a îndurat Dana Roba. De ce a fost, de fapt, atacată de soțul ei, Daniel Balaciu: "A vrut să se răzbune pe ea"

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies