S-a stins încă o stea din lumea teatrului! Boris Petroff a murit la vârsta de 82 de ani

Cunoscutul actor pentru rolul ,,Geppetto" a murit la 82 de ani

Autor: Mihaela Manaila

In articol:

Actorul Borris Petroff cunoscut pentru rolul său de ,,Geppetto", dar și pentru aparițiile sale în cadrul teatrului pentru copii a murit. Împlinise 82 de ani în urmă cu două săptămâni. Anunțul că încă o stea din lumea teatrului s-a stins a fost făcut de Uniunea Teatrală din România (UNITER), joi seară.

,,Un artist desăvârșit, care și-a dedicat zeci de ani din viață teatrului pentru copii. Un spirit ludic, mereu șugubăț și cu zâmbetul pe buze, plin de o vivacitate molipsitoare.", a scris UNITER pe pagina de Facebook.

Boris Petroff a avut o activitate neîntreruptă în lumea teatrului timp de 55 de ani, ca actor profesionist. A interpretat rolulul lui, ,Geppetto", din ,,Pinocchio" timp de 35 de ani, fiind recunoscut ca un actor cu o personalitate complexă.

Repere importante din cariera actorului Boris Petroff

Boris Petroff și-a început cariera de actor profesionist în 1964 la Teatrul de Stat din Oradea, actualul Teatrul „Regina Maria”. Din 1974 până la pensionare a jucat pe scenele Teatrului „Ion Creangă” din București, Teatrului Evreiesc de Stat și Teatrului Nottara., amintește UNITER.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Actorul este cunoscut pentru cele 165 de roluri pe care le-a avut în piese din dramaturgia românească, dar și universală și pentru cele 4000 de reprezentații prin care a adus pe buzele publicului numai zâmbete.

Cunoscutul actor pentru rolul ,,Geppetto" a murit la 82 de ani
Actorul Boris Petroff[Sursa foto: Captură YouTube]

A avut apariții în peste 20 de filme, având roluri secundare și episodice. De asemenea, a jucat în multe spectacole de teatru de televiziune, iar vocea lui ne-a bucurat în nenumărate spectacole de teatru radiofonic, a căror regie a și semnat-o uneori, scrie UNITER, pe pagina de Facebook.

Boris Petroff a primit Premiul special UNITER pentru teatrul de copii.

Activitatea teatrală a actorului Boris Petroff a fost răsplătită în anul 2004 de către UNITER, oferindu-i astfel Premiul special UNITER pentru teatrul de copii. Ani de zile, Boris Petroff a fost președintele juriului Festivalului de Teatru pentru Elevi „Ferdinand I”.

Boris Petroff și-a încheiat activitatea pe scena Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște, iar în ultimii ani din viață se retrăsese la MOroeni (Dâmbovița), notează UNITER.

Citeste si: Beatrice Mahler a explicat cum a murit, de fapt, Benone Sinulescu. Artistul ar mai fi putut avea o șansă, dacă accepta să meargă la spital: "Este foarte important ca intervenția să se facă prompt în astfel de situaţii"

Citeste si: Declarația cutremurătoare a lui Benone Sinulescu, în urmă cu un de zile: „Dacă aș muri cu adevărat, nu mi-ar părea rău”

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Declarația cutremurătoare a lui Benone Sinulescu, în urmă cu un de zile: „Dacă aș muri cu adevărat, nu mi-ar părea rău”

Ce s-a întâmplat cu o zi înainte de moartea lui Benone Sinulescu? Soția artistului este devastată: „Am făcut 40 de ani de la căsătorie”

Spitalul Județean din Galați, al treilea caz de moarte suspectă, în doar câteva zile. Un bebeluș a rămas orfan, după ce mama lui a murit din cauza unei crize biliare

Horoscop 6 Decembrie 2021: Balanțele sunt puse pe schimbări majore

Scandal total în televiziune! Un celebru prezentator a fost dat afară. Toată lumea a rămas mască

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Cum arată femeia care a consumat doar fructe timp de 30 de ani: „Copiii mei nu au fost interesați niciodată de dulciuri” FOTO

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies