S-au împlinit doi ani de la moartea celebrei Zina Dumitrescu, „mama modei românești”. „La câți oameni a făcut ea mari, să ajungă să o uite toți?”

Zina Dumitrescu s-a stins din viață în urmă cu doi ani, într-un azil!

Doi ani de la moartea celebrei Zina Dumitrescu
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Zina Dumitrescu a murit pe 28 martie 2019, la vârsta 82 de ani, în azilul de bătrâni unde fiul ei a dus-o în 2012. La comemorarea unui an de la decesul vedetei, „mama modei românești” nu a avut parte de o slujbă de pomenire, spre regretul celor apropiați.

Doi ani de la moartea celebrei Zina Dumitrescu

În data de 28 martie 2021 se împlinesc doi ani de la moartea celebrei Zina Dumitrescu. Ea și-a petrecut ultimii ani din viață într-un cămin de bătrâni din localitatea Ghermănești.

Citeste si: Ce face azi fiul Zinei Dumitrescu, la mai bine de un an de la decesul mamei sale! Cătălin Negreanu e director, dar o fostă colegă a spus că nu strălucea profesional!

După decesul ei, cea mai cunoscută creatoare de modă din vremea comunismului și fostă directoare a Casei de Modă Venus a fost incinerată, deși aceasta își cumpărase un loc de veci la Bellu. Decizia luată de singurul fiu al vedetei, Cătălin Negreanu, a ridicat atunci multe semne de întrebare.

Doi ani de la moartea celebrei Zina Dumitrescu

Citeste si: Andra s-a săturat de masca de protecție. Artista a spus ce i se întâmplă când o poartă- bzi.ro

Deși a fost unul dintre cei mai apreciați designeri din România și a lansat modele pe bandă rulantă, Ion Casian, bărbatul care i-a fost alături în ultimii ani de viață, spunea că Zina Dumitrescu a fost uitată de toată lumea încă de pe vremea când era în viață.

Zina Dumitrescu i-a făcut pe toți mari. Toți care sunt acum nume grele în showbiz-ul românesc, în modă, au fost ajutați, la un moment dat, de Zina Dumitrescu să se afirme.

Dar ei o uitaseră deja când era bătrână, bolnavă și se chinuia”, mărturisea Ion Casian, cel care a îngrijit-o până la ultima suflare.

Dezvăluiri EXCLUSIVE despre Zina Dumitrescu! Ce s-a întâmplat la pomana de șase luni a creatoarei de modă! Cum a reușit fiul ei să revolte pe toată lumea cu reacțiile sale

Cu foarte puțin excepții, printre care o enumeră de Valentina Pelinel și pe Dana Savuică, Zina Dumitrescu mai avea vizitatori.

Doar noi mai eram lângă ea. Adică, să nu mă înțelegeți greșit, nici nu m-aș fi gândit să nu avem grijă de ea la cât bine făcea Zina Dumitrescu celor din jur cu felul ei de a fi, dar... Sincer, nu pot să nu îmi pun întrebarea asta: La câți oameni a făcut ea mari, să ajungă să o uite toți?

Zina Dumitrescu, și o spun la modul serios, a murit îngropată în datorii. Și cei care ar fi trebuit să fie lângă ea, nu au fost... Aproape nimeni nu a venit să întrebe dacă are nevoie de ceva, dacă îi lipsește ceva, dacă vrea ceva. Sau măcar să stea cu ea de vorbă câteva minute, că știau cât îi plăcea ei să îi vadă pe cei pe care i-a făcut oameni în preajma ei”, a mai spus Ion Casian.

Doi ani de la moartea celebrei Zina Dumitrescu

Zina Dumitrescu, creatoarea de manechine

Zina Dumitrescu s-a născut în apropiere de Odesa și s-a mutat cu familia lângă Ploișeti, după cel de-al doilea război mondial. A ajuns directoare a Casei de Modă Venus la 30 de ani și a lansat modele celebre precum: Crinuța Popescu, Daniela Androne, Janine, Romanița Iovan, Dana Săvuică, Melek Amet, Cătălin Botezatu sau Liviu Ionescu. Zina Dumitrescu fost căsătorită de trei ori și a avut un singur copil și murit pe 28 martie 2019, singură, în camera azilului din Ghermănești.

Doi ani de la moartea celebrei Zina Dumitrescu

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

O cățelușă eroină și-a salvat stăpâna de la moarte! Incredibil ce a putut să facă patrupedul

Angajații de la Spitalul Filantropia, acuzați că ar întreține relații intime prin săli și ar fura medicamente: "Acolo se petreceau partidele..."

Medicul Monica Pop laudă metoda prin care Cătălin Botezatu s-a vindecat de COVID-19: „Foarte bine a făcut”

Horoscop 18 Aprilie 2021: astazi Taurul va fi enervat la culme de un neadevar

Bill Gates se pregătește de o super lovitură! Doar unul ca el s-ar fi putut la așa ceva. E vorba de o lupă gigantică

Mirela Vaida rupe tăcerea despre Radu Ștefan Bănică: „Nu, nu este fiul lui Ștefan Bănică. Duce povara asta…”

Imaginile ruşinii. Familia Regală, jignită în ultimul hal chiar la funeraliile Prinţului Philip

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies