
In articol:
- Salata boeuf pentru sarbatorile de iarna: Reteța clasică
- Salata boeuf pentru sarbatorile de iarna: Reteța cu carne de pui
- Salata boeuf pentru sarbatorile de iarna: Reteța pentru vegetarieni
Salata boeuf pentru sarbatorile de iarna. Cum să faci salată boeuf, acasă, vei afla din rândurile următoare.
Rețeta clasică de salată boeuf se face cu carne de vită, dar gospodinele au mai multe rețete în care folosesc în loc de vită, carne de pui sau o prepară dietetic, ba chiar și vegetarian.Salata boeuf este servită pe masa de sărbători ca aperitiv sau garnitură pentru fripturi.
Salata boeuf pentru sarbatorile de iarna: Reteța clasică
Ingrediente: 400 grame carne de vită; 300 grame mazăre fiartă; 12 cartofi; 3 morcovi, o albitură, o ţelină mică, castraveţi muraţi şi gogoşari în oţet; sare, piper; o lingură de muştar; maioneză după gust.
Mod de preparare: Cartofii întregi, necurățați se pun la fiert într-un vas. Separat se fierb și morcovul, albitura, țelina și carnea tăiată în bucățele. După ce legumele și carnea au fiert, se scurg și se lasă la răcit. Apoi se taie mărunt și se amestecă în castron cu mazărea, maioneza, muştarul, sarea, cimbrul şi piperul, după gust. Salata se pune la rece pentru cel puțin o oră, după care poate fi servită.
Citeste si: Colinde romanesti. Lista celor mai frumoase colinde tradiționale de la noi
Salata boeuf pentru sarbatorile de iarna[Sursa foto: Shutterstock]
Salata boeuf pentru sarbatorile de iarna: Reteța cu carne de pui
Ingrediente: 2-3 cartofi; 1 păstârnac și 2 morcovi care au fiert în supa de pui; 100 gr carne de pui fiartă în supă; 3 castraveți acri; 50 gr mazăre: 1 gălbenuș de ou: 50-60 ml ulei: 2 lingurițe de muștar: zeama de la 1/2 lămâie: câteva măsline și câteva felii de gogoșari în oțet pentru decor, sare și piper.
Mod de prepare: Se fierb legumele și carnea, iar apoi se scot și se lasă la răcit, după care se toacă în bucăți mici. Castraveții se scurg de zeamă și se toacă, după care se adaugă peste carnea și legumele tocate anterior. Mazărea se dă în clocot de câteva ori, apoi se adaugă în salată. După ce toate legumele sunt tocate, se adaugă maioneza, sarea, uleiul, și piperul. Salata de boef poate fi ornată cu măsline, gogoșari, felii de castravete și frunze de pătrunjel.
Salata boeuf pentru sarbatorile de iarna: Reteța pentru vegetarieni
Ingrediente: 10 cartofi; 5 morcovi, câteva albituri, țelină; 400 grame mazăre; un măr; maioneză de post; sare, piper, cimbru, muștar; castraveți murați, gogoșari murați.
Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert în coajă, alături de morcov, măr, țelină și albitură. După ce legumele au fiert, se lasă la răcit, după care se curăță și se toacă mărunt. Mai apoi, se adaugă mazărea, gogoșarii și castraveții tăiați cubulețe. După ce toate legumele au fost tocate, se adaugă peste ele, sare, piper și maioneză de post, după gust.