Salina de la Slănic Prahova, amendată cu 50.000 de lei după ce un lift s-a prăbuşit în gol

Salina de la Slănic Prahova a fost amendată cu 50.000 de lei de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Prahova, în urma incidentului produs la începutul acestei luni, când un lift în care se aflau mai multe persoane s-a prăbuşit în gol.

Distribuie pe:

fara descriereComisarii de la Protecţia Consumatorilor Prahova, care au făcut controale la Salina Slănic după ce în 6 august un lift în care se aflau mai multe persoane s-a prăbuşit în gol din cauza unei defecţiuni tehnice, au dat două amenzi în valoare de 50.000 de lei, a anunţat, marţi, Prefectura Prahova.

Conform informării făcute publice de Prefectura Prahova, incidentul de la începutul lunii august s-a produs întrucât reprezentanţii salinei, care aparţine de Societatea Naţională a Sării, nu au respectat toate condiţiile tehnice privind funcţionarea instalaţiei.

"Serviciul prestat a fost nesigur, putând să afecteze astfel viaţa, sănătatea şi securitatea consumatorilor", arată comisarii de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor (CPC) Prahova, informeaza Mediafax.

Potrivit unor surse din CPC Prahova, una dintre deficienţele constatate a constat în faptul că instalaţia de transport a fost supraîncărcată, în lift fiind lăsate să urce mai multe persoane decât capacitatea maximă admisă.

De asemenea, prin decizia Comisariatului pentru protecţia Consumatorilor, instalaţia de transport în subteran rămâne oprită până la remedierea deficienţelor.

În 6 august, un lift pus în funcţiune în urmă cu peste 70 de ani, în care se aflau mai multe persoane, s-a prăbuşit în gol, în apropiere de baza minei Unirea din Salina de la Slănic Prahova, o persoană fiind rănită şi dusă la spital, în timp ce alţi 300 de turişti au rămas blocaţi în subteran. Oamenii au fost scoşi din mina de vizitare cu microbuzele prin mina de exploatare, iar liftul a fost complet oprit, de la acea dată şi până în prezent accesul turiştilor făcându-se cu microbuzele.

Reprezentanţii salinei afirmau, după incident, că în lift se aflau opt persoane, reprezentând capacitatea maximă a ascensorului, în timp ce Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova care a intervenit pentru scoaterea oamenilor din lift, arăta, într-un comunicat, că în ascensorul defect se aflau zece persoane.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate