Sâmbăta aceasta, de la ora 14:30, la ”ROventura”, Incursiune de poveste prin „Raiul” sălăjean

Autor: Clara Ionescu

Dacă săptămâna trecută am călătorit, prin intermediul ”ROventura”, la Iaz, pe valea Barcăului, sâmbăta aceasta luăm calea Jiboului, pentru a descoperi încă o față a Raiului sălăjean.

Practic, de data aceasta vom face o incursiune prin două anotimpuri și cel puțin pe 4 continente, într-o singură zi, pentru că George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ” ROventura ”, ne vor purta pașii în Grădina Botanică din Jibou, dar și la Văleni, în Sălaj.

Atunci când munca omului este în comuniune cu cea a Naturii, se nasc adevarate miracole, și așa este și Grădina Botanică “Vasile Fati”, din Jibou, un simbol al urbei, dar și nume important în domeniul Cercetării, la nivel mondial.

Citeste si: Noua lege a asociațiilor de proprietari. Mii de români sunt afectați! Urmează controale în blocuri?- bzi.ro

roventura
Sâmbăta aceasta, de la ora 14:30, la ”ROventura”, Incursiune de poveste prin <Raiul> sălăjean

Un adevărat spectacol al naturii, o lecție deschisă pentru oricine e dispus să învețe, cam așa ni se înfățișează crâmpeiul acesta de Ardeal, iar vizita din serele de la Jibou poate fi comparată cu o călătorie în jurul lumii. 

Aici, câțiva biologi pasionați au reușit să transforme centrul de cercetări într-unul dintre cele mai căutate obiective turistice din Nord-Vestul țării.

Grădina se întinde pe cca 27 de hectare și este împărțită pe sectoare, care mai de care mai pline de viață și de culoare. 

Cu promisiunea participării la o cercetare biologică, călătorii noștri părăsesc Jiboul și se îndreaptă către Văleni, un sătuc în care ajungem după parcurgerea unui traseu realmente spectaculos. La Văleni, în Sălaj, oamenii se-nfruptă încă după taine de când lumea, cele mai multe apărute ca rod al născocirii populare, iar satele înșirate pe Valea Someșului ascund minuni culinare.

Nu ratați sâmbăta aceasta, de la ora 14:30, o noua ediție ”ROventura”, alaturi de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, la Kanal D.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Theo Rose, dezvăluiri neașteptate despre job-ul de prezentatoare tv: „Mă duc și eu...”

Câte clase are Adrian Minune. Cântărețul de manele a renunțat la scoală pentru a face o carieră în muzică

Povestea de viață a lui Adrian Minune. Interpretul de muzică lăutărească nu are nici un regret, iar copilăria a fost o perioadă grea, dar și una frumoasă din viața sa

Horoscop Zilnic Marți 15 Iunie 2021: Berbecii trebuie să elimine anumite persoane din viața lor

Poți rămâne FĂRĂ BANII DE PE CARD! Băncile au anunțat ce este total obligatoriu să facem

BOMBĂ în SHOWBIZ! Cine este tatăl copilului Andreei Mantea? S-a aflat adevărul! Nu este Cristi Mitrea!

S-au aflat toate efectele Pfizer. Un expert rupe tăcerea. Toți cei care s-au vaccinat trebuie să știe

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies