Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”, În pas de sărbătoare prin „Bucovina Olteniei”

La ceas de sărbătoare, „ROventura” pornește în căutare de hrană pentru suflet, dar și pentru trup.

Autor: Ana Maria

De pe valea sihaștrilor, de la Schitul Pahomie și până în pântecele Parângului, la Peștera Muierilor, călătoria pe care v-o propunem sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, este una încărcată de spiritualitate, dar și de aventură,  iar totul se încheie cu un ospăț de poveste, la Baia de Fier.

George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura”, ne poartă pașii prin  Bucovina Olteniei, în Gorj, pentru a ne arăta minunile locului.

Călătorii noștri ajung mai întâi la Schitul Pahomie, o bisericuța modestă, dar atât de frumoasă,, ca apoi să faca un mic popas, la Schitul Iezer, inainte de a porni în descoperirea frumuseților Gorjului și până-n Baia de Fier.

Tărâm legendar, unde tradiția oieritului este la fel de veche precum cea a mineritului, Baia de Fier își spune singură povestea, dacă ajungi să-i calci hotarul.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Curioși, și cu inima deschisă, roventurienii lasă jos valea râului Galbenu și sunt, cu fiecare pas, mai aproape de una dintre cele mai interesante minuni le naturii, săpate de apă, în stâncă, Peștera Muierilor. Din 1870, când a menționat-o, pentru prima oară, scriitorul Alexandru Odobescu, în însemnările sale, și până în zilele noastre, pare că nu s-a schimbat nimic! Sala Minunilor e printre cele mai spectaculoase zone aflate în măruntaiele Parângului iar

depunerile de calcit au schimbat, fără îndoială, de-a lungul mileniilor, chipurile și înfățișarea formațiunilor din adâncuri.  

Cosmin Gheorghe Băleanu, proaspăt sărbătorit de ziua numelui, va fi gazda echipei ”ROventura”,  și a telespectatorilor emisiunii, pe care îi așteaptă cu un festin demn de o casă domnească. Gorjenii stiu să împletească sfânta tradiție a locului cu bune taine de împrumut, pentru ca mesele oaspeților să fie mereu gustoase și îmbelșugate.

Aici, gătitul este o stare de spirit, motive rezonabile pentru a ne bucura de compania acestui gurmand veritabil și neîntrecut povestitor, pentru ca mai apoi, preparate <vechi> de când lumea să iasă la  lumină în casa de oaspeți. Bunătățile acestea urmează ritualul simplu și tihnit al oricărui gospodar de la munte, obișnuit să tocmească, din nimic, adevărate opere culinare și să pună dinainte cele mai de seamă bucate oricui ajunge să-i treacă pragul.

Nu ratați sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Războinicii câștigă jocul de recompensă, după ce ajung la ștafetă. Andrei: "Am mâncat din Faimoși"

Apropieri ciudate între doi Faimoși, pe plajă, la Survivor. S-a aplecat pe el și camerele au surprins tot

Sorin explică de ce a dat un pas înapoi în "războiul" cu Albert: "Nici măcar nu am spus numele lui". Ce strategie are războinicul

Dana Budeanu, declarații despre vaccin: „Nu mă voi vaccina niciodată”

Dani Oțil aruncă bomba! Ce făcea în timpul relației cu Mihaela Rădulescu

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Blestemul bărbaților înșelați. Ciprian Marica, la un pas de tragedie pe terasa unui restaurant

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies