Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în “ROventura”, O călătorie de neuitat din Clisură, prin Cazanele Dunării, până la Herculane

Autor: Cristina Ionela

Din Brăila, aproape de gurile de vărsare în Deltă și Mare, “ROventura” ne invită, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, într-o călătorie de poveste, până aproape de intrarea fluviului în țară. George Mihai și Andreea Străvoiu, gazele emisiunii, ne vor purta pașii, prin intermediul ”ROventura” din Clisură, prin Cazanele Dunării, până la Herculane pentru a <degusta> împreună bucățele pescărești la Berzasca, dar și să facem o drumeție până pe Ciucarul Mare, pentru a ne bucura de o croazieră prin cel mai frumos defileu al Dunării, înainte de a ajunge la apele sfinte ale lui Hercules.

În cursul său către Marea Neagră, Dunărea traversează zece țări și patru capitale. Țara noastră se bucură de mai bine de o treime din lungimea Amazonului Europei, iar zona aceasta a Clisurii e recunoscută a fi cea mai frumoasă porțiune de pe întregul curs al Dunării.

Prima oprire din călătoria noastră o facem la Berzasca, un loc de o frumusețe rară. În Paradisul din Clisură este în plină dezvoltare unul dintre cele mai importante centre de agrement și aventură de la malul Dunării. Atracții sunt nenumărate și pe uscat, iar casele de oaspeți se numără printre cele mai primitoare din țară. Aici găsești preparate culinare desăvârșite: rondele, medalioane, potcoave sau… șaibe, oricum le-am spune bucăților de pește proaspăt, fripte pe grătarul încins, și toate constituie un deliciu.

Citeste si: Cum și-a dat seama Monica Anghel că e infectată cu Covid, deși avea vaccinul făcut?- bzi.ro

După un popas pe cinste, roventurienii o pornesc mai jos, spre porțiunea cea mai spectaculoasă, de pe întregul curs al Dunării.  Ajunși în județul Mehedinți, la Eșelnița- Dubova, găsim, la un loc, o sumedenie de frumuseți naturale, și pe toate le vom descoperi pas cu pas. Uimitoarea priveliștea de aici, de pe colții de piatră ai Ciucarului, la mai bine de trei sute de metri deasupra Dunării, te face să stai și să contemplezi la frumusețea care te-nconjoară.

După un scurt popas la pensiune, la Eșelnița, călătorii noștri își îndreaptă pașii către Cazanele Dunării, pentru o croazieră pe cinste. Aici regăsim chipul mândru al regelui dac, cioplit în stâncă, locul fiind considerat a fi unul dintre cele mai faimoase din țară. Chipul lui Decebal și mănăstirea care poartă același nume au făcut din golful Mraconia este unul dintre cele mai interesente locuri din defileu. 

După o asfel de călătorie inedită, roventurierii își continuă drumul și ajung la Băile Herculane, cea mai veche stațiune balneo-climaterică din sud-estul Europei. Apele sfinte ale lui Hercules, așa cum au fost supranumite celebrele izvoare ale acestei oaze de sănătate, încă de pe vremea romanilor, aduc oaspeții la Herculane, cu toții în căutare de sănătate sau de relaxare. Pe lângă toate acestea, turiștii descoperă aici și un patrimoniu arhitectural deosebit, legende incredibile și frumuseți naturale absolut uimitoare. 

Nu ratați sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție “ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Sfântul Voievod Neagoe Basarab. Cea mai importantă rugăciune care se citește pe 26 septembrie 2021

Horoscopul zilei, 26 septembrie 2021. Un nativ este trădat de o persoană apropiată

Horoscopul săptămânii 27 septembrie - 3 octombrie 2021! Ana Maria Ticea, astrologul WOWBIZ.ro, despre ce ne rezervă astrele în această săptămână

Horoscop Zilnic Duminică 26 Septembrie 2021: Gemenii vor face anumite schimbări majore

O jurnalistă aruncă bomba despre PFIZER! Ce i s-a întâmplat după a treia doză

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Anamaria Prodan apelează la ajutorul divin. Cum vrea să-l aducă pe Reghecampf acasă

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies