Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la ”ROventura”, Calatorie in Maramureș, un ținut fabulos

”ROventura” ajunge, de data aceasta, în Maramureș! După ce-au colindat aproape întreaga țară, George și Andreea, gazdele emisiunii, vă invită în călătoriile din acest sfârșit de an acolo unde se-agață harta-n cui, cum se spune.

Autor: Ana Maria

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la Kanal D, călătorii noștri merg la Săpânța, pe urmele meșteșugului crucilor "vesele", dar și la Breb, în magicul sat maramureșean, care l-a fermecat până și pe Prințul Charles. Acolo ne așteaptă mănăstiri unice, tradiții vii și obiective turistice cunoscute peste tot în lume.

Sâmbăta aceasta facem cunoștință, prin intermediul ”ROventura”, pe Dumitru Pop Tincu, moștenitorul unui veritabil tezaur al tradiției de la Săpânța, care continua să facă cinste întemeietorului Cimitirului Vesel, dar și comunității și Maramureșului întreg.

Un personaj complet și complex, a cărui memorie e încă vie și astăzi.

Meșterul Dumitru de ieri a devenit artistul de astăzi, iar laboratorul creației populare de la Săpânța respiră o întreagă poezie a lemnului. Tocmai de aceea, universulul lemnului și-al crucilor vesele de la Săpânța e pe mâini bune, pentru că foarte puține lucruri s-au schimbat de zeci de ani.

Citeste si: „Poate asta e ultima dată” Getuța Sterp cu ochii în lacrimi înainte de nuntă- kfetele.ro

Citeste si: Anunțul făcut de Andreea Marin, după 5 ani de relație cu Adrian Brâncoveanu: „Nu am regrete deloc”. Ce decizie a luat fosta „Zână a Surprizelor"..- bzi.ro

Săpânța e pe buzele tuturor astăzi și datorită lui Dumitru Pop Tincu. Impresionant, dacă ne gândim că aceste lucrări aparent naive sunt printre cele mai cunoscute lucrări de artă din lume și unice, în felul lor.

Peste 1300 de cruci sunt astăzi în Cimitirul Vesel de la Săpânța, iar numărul lor crește, de la an la an.

Cartea de vizită a Maramureșului e completată și de un lăcaș de cult de vârstă mai tânără,  Manastirea Săpânța Peri, așa că roventurienii fac un popas aici, pentru ca apoi să-și continue drumul prin fascinantul Maramureș, către un alt loc de care au auzit tot mai mulți străini.

Satul Breb, unul dintre cele mai frumoase din țară, este vizitat deja de zeci de mii de oameni, în fiecare an.

Nu ratați sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o incursiune spectaculoasa în Maramureș, alaturi de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura”, numai la Kanal D.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Zodia care va fi măcinată de regrete în octombrie 2022. Nativii se simt nesiguri și au îndoieli în privința anumitor decizii luate în trecut

Horoscop Chinezesc, 7 octombrie 2022. Dragonii se simt dezamăgiți de prieteni, iar Tigrii cunosc o persoană nouă

Calendar Ortodox OCTOMBRIE 2022. Vezi pe ce dată se sărbătorește Sfânta Parascheva

Problemele cu banii se termină pentru Gemeni, Capricorni și încă 6 zodii

CASA DE PENSII a făcut anunțul chiar acum! Vestea momentului pentru acești români. Se poate ieși la PENSIE

Cine este Sebastian Crăciunescu. Bărbatul s-a căsătorit cu Geta Sterp

L-a părăsit, dar acum plânge după Dragnea. Ce se întâmplă, de fapt, cu Irina Tănase

Reghecampf, situație din ce în ce mai dificilă – Antrenorul este la un pas să își piardă slujba, din nou

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies