Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, La pas prin Țara Bârsei

”ROventura” ne invită, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la Kanal D, să călătorim în inima României.

Autor: Maria Georgiana

”ROventura” ne invită, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la Kanal D, să călătorim în inima României, într-o zonă binecuvântată cu frumuseți naturale nepereche, dar și cu un tezaur istoric și etnografic, de invidiat.

Țara Bârsei sau Mica Transilvanie, cum frumos este alintată această depresiune, strânge povești de peste munți și dintr-o sumedenie de așezări. Noi vom ajunge, prin intermediul ”ROventura”, în trei dintre ele: Codlea, Dumbrăvița și Holbav, de-acolo de unde începem, de fapt, călătoria noastră.

Satul Holbav, tărâmul de basm ascuns, parcă, în Măgura Codlei, e locul în care vrei să ajungi dacă ești iubitor de natură și pasionat de viața satului, păstrată aici în formă pură. Ne continuăm călătoria la poalele Măgurii. Vrem să mergem puțin, cât s-o putem admira de departe, așa că nu ne oprim până la Dumbrăvița.

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Locul acesta a devenit, în ultimii ani, cea mai importantă atracție pentru iubitorii arealelor deltaice, dar și pentru amatorii de pescuit și relaxare. În 1972 au început lucrările pentru amenajarea lacului mare, ca sursă de apă pentru comunele din aval. Astăzi este un paradis umed, mană cerească pentru frumoasa așezare din Țara Bârsei. 

Împreuna cu George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, ne retragem la adăpostul zidurilor bătrânei cetăți Zeiden, Codlea din zilele noastre.

Muzeul Tradițiilor Codlene aduce la lumină veritabile comori de demult, pentru generația tânără de localnici, cât și pentru cei veniți în vacanță la poalele Măgurii. Muzeul așteaptă să fie descoperit în amănunt, așa cum Codlea întreagă și Țara Bârsei, de fapt, speră să se dezvăluie, în toată splendoarea, celor ce vor dori să facă o călătorie de neuitat.

           Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Pandișpan cu căpșuni. Iată care este cea mai simplă rețetă

Dilema care a împărțit România în două. Roșia e fruct sau legumă?

Imagini incendiare postate de Megan Fox. Apariție sexy în costum de baie. GALERIE FOTO

Cine va boteza copilul lui Theo Rose și al lui Anghel Damian: „Îl așteptăm cu bucurie”. Artista urmează să devină mamă pentru prima oară în câteva zile

O femeie a fost grațiată după 20 de ani de închisoare. Ea și-a ucis cei patru copii pe care îi avea

„Nu mai sunt șanse să ne așezăm la aceeași masă.” Flavius Nedelea a vorbit pentru prima dată, după ce el și Anamaria Prodan au mers pe drumuri separate

Cristina Ciobănașu, detalii neașteptate din viața sa. Ce a simțit când a fost adoptată de Ruxandra Ion: "Eu nu am realizat cu ce vine asta la pachet. M-am mutat în casa...

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies