Șanse mici ca școala să se desfășoare în mod normal.Orele exclusiv online, prima variantă a Ministrului Educației

Sunt puține șanse ca școala să se desfășoare în condiții normale începând din această toamnă. Ministrul Educației, Monica Anisie, a luat în calcul multe variante, însă orele exlusiv online ar fi cel mai bun plan.

Distribuie pe:

Șanse mici ca școala să se desfășoare în mod normal.Orele exclusiv online, prima variantă a Ministrului Educației

Monica Anisie a spus că planul principal era ca orele de curs să înceapă în mod normal, însă privind situația din prezent sunt slabe șanse ca elevii să se prezinte la școală. Cel mai bun scenariu îl reprezintă învățământul desfășurat online, cu care atât elevii, cât și profesorii s-au obișnuit greu.


In articol:

Ministrul Educației a spus, la Digi24, că toate modalitățile care includ deschiderea instituțiilor de învățământ au fost dezbătute.

„Am analizat modalitățile în care am putea redeschide unitățile de învățământ începând cu 2020 – 2021. Toate scenariile pe care le avem țin cont de recomandările Ministerului Sănătății.Cel mai bun scenariu va fi acela în care elevii, unii vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică. Luăm în calcul dacă nu va fi nicio problemă, dar nu cred…. unul dintre scenarii era să începem normal, dar nu e cazul de situație normală – sau dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău, să continuăm învățarea online”, a declarat ministrul.

Citeste si: De ce acte am nevoie pentru șomaj? Aici afli tot ce ai nevoie

Citeste si: Klaus Iohannis, atac dur la adresa PSD: „Veţi fi moralmente răspunzători de moartea a poate zeci, chiar sute de români”

Citeste si: Raed Arafat a fost amenințat cu moartea pe Internet: „Eu o să vă îngrop alături de...”

Șanse mici ca școala să se desfășoare în mod normal.Orele exclusiv online, prima variantă a Ministrului Educației

Ministerul Educației a dat banii pentru achiziția de tablete

Monica Anisie a confirmat faptul că elevii și profesorii au fost nevoiți să se adapteze la această situație dificilă. Totodată, aceasta a spus că vor exista și cursuri de formare pentru profesori, iar banii pentru tablete au fost dați deja.

”E adevărat că am avut o perioadă în care a trebuit să ne adaptăm la o situație dificilă. Ne vom adapta, vom realiza cursuri de formare în această perioadă pentru profesori pentru a îmbunătăți ceea ce s-a făcut”, a adăugat Anisie.

Referitor la elevii care nu știu să folosească tableta, ministrul a transmis că aici intervine rolul profesorului, care trebuie să-i îndrume.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate