Sapte persoane au fost arestate in dosarul fraudelor bancare!

Sapte persoane au fost arestate preventiv in dosarul fraudelor bancare de 85 de milioane de euro, potrivit deciziei luate vineri seara de un complet al Curtii de Apel Bucuresti (CAB), prin care a fost admisa propunerea in acest sens formulata de procurorii DIICOT.

Distribuie pe:

fara descriereCAB a amanat insa judecarea "lotului" Locic, acesta si alti 12 inculpati plecand liberi, informeaza Mediafax.

Au primit, astfel, mandate de arestare preventiva Daniel Sandu, Diana Mihaela Gireada (evaluator), Sava Tipa, Ioan Repede, Alexandru Ploscaru, Bogdan Florin Dinu si Livia Bobu.

Marius Locic si alte 12 persoane din dosarul fraudelor bancare, printre care doi directori de la BRD, au parasit Curtea de Apel Bucuresti, vineri noapte, dupa ce instanta a decis sa reia sambata judecarea propunerilor de arestare preventiva a lor, iar acestora le-au expirat ordonantele de retinere.

Judecatoarea Luciana Mera i-a audiat, vineri seara, pe toti cei 13, iar ulterior a hotarat sa reia sambata dimineata, la ora 10.00, dezbaterile privind propunerile de arestare.

Mera a aratat ca doreste ca atat ca ea, cat si acuzarea si apararea sa fie in deplinatatea facultatilor si lipsiti de oboseala.

In acest context, ordonantele de retinere emise de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) pentru cei 13 au expirat, astfel ca acestia au fost eliberati si au parasit Curtea de Apel Bucuresti.

Cei 13 sunt Adrian Martis (director executiv la BRD Unirea), Andrei Nanu (director comercial BRD Dorobanti), Elena Blaga, Orlando Ionut Ghiorghe (evaluator), Andrei Suditu, Niculae Sandu, Ioan Crestin, Dumitru Benga, Vranceanu Jenica Barbu, Marius Locic, Liliana Liuba Alexandrescu (notar), Claudia Maria Peter si Camilia Damiela Pop (notar).

Totodata, in cazul lui Vasile Crestin, Constantin Irinel Militaru si Mihaita Catalin Rusitoru, pentru care procurorii au cerut sa fie emise mandate de arestare in lipsa, instanta a amanat luarea unei decizii pentru 17 decembrie, data pana la care sa fie indeplinite procedurile de citare a invinuitilor.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate