Șapte restaurante fast-food dintr-un mall din Capitală au fost închise și multe altele amendate. Ce nereguli au găsit inspectorii ANPC

Șapte restaurante au fost închise și altele au fost amendate, într-un mall din București după ce inspectorii de la protecția consumatorului au descoperit nereguli grave.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G

fara descriere

Inspectorii de la protecția consumatorului au făcut 13 controale încheiate cu sancțiuni de aproape 200 de mii de lei și au închis șapte restaurante fast- food.

Citeste si: Tânăra care s-a operat ca să arate ca Angelina Jolie, arestată pentru “blasfemie”

Citeste si: Anastasia Soare a mărturisit de ce a pus punct mariajului cu bărbatul pe care l-a iubit cel mai mult: "Nu am regrete"

Citeste si: Un cunoscut medic chirurg a murit la maratonul din Piatra Craiului, după ce a încercat să facă un gest eroic

Șapte restaurante fast-food dintr-un mall din Capitală au fost închise și multe altele amendate. Ce nereguli au găsit inspectorii ANPC

Șase localuri au primit din nou drept de funcționare după ce angajații au muncit toată noaptea pentru a îndrepta lucrurile, dar patronii au fost luați în vizor de inspectorii ANPC. Inspectorii i-au avertizat pe patronii restaurantelor că la următoarea abatere sancțiunile vor fi mult mai dure.

Peste 490 de mii de kilograme de carne și 28,5 litri de produse alimentare au fost scoase din circuitul consumului uman.

Inspectorii ANPC au dat amenzi pentru următoarele abateri: erau utilizate produse alimentare cu dată limita de consum depășită; materiile prime nu erau însoțite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare și caracterizare și documentele de proveniență; nerespectarea temperaturii de păstrare/depozitare stabilită de către producător; schimbarea stării termice a produselor; în spațiile de pregătire a preparatelor culinare condițiile igienice erau necorespunzătoare, respectiv paviment depreciat, pereți cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă.

„Cred că, mai important decât sancționarea dură a celor cu abateri, este determinarea acestora să se întoarcă pe piață într-o formă corectă față de consumatori și, bineînțeles, lege! Comercianții trebuie să pună pe piață numai produse și servicii sigure, oferind locuri de muncă, flux de materii prime alese cu grijă și respect față de cei care le asigura venituri Retransmitem un mesaj ferm: nu vom face niciun rabat de la exigențe, dar suntem gata să încurajăm abordarea corectă!”, spune Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate