Sărbătoare 6 octombrie. Rugăciune către Sfântul Apostol Toma

Calendar ortodox 6 octombrie. Rugăciunea către Sfântul Apostol Toma care te ferește de necazuri.

Distribuie pe:

Autor: A.V.


In articol:

Astăzi, în data de 6 octombrie, conform calendarului ortodox îl prăznuim pe Sfântul Apostol Toma. Acesta este unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus Hristos, originar din Galileea. El este cunoscut și pentru numele de ”Toma Necredinciosul” sau ”Toma Dydimus” (”Toma Geamănul”). Sfântul Apostol Toma aduce noroc în tot ce îți dorești. Iată ce rugăciune trebuie să rostești pentru a te putea ține la distanță de energiile rele.

Citeste si: Rugăciune vineri. Cea mai puternică rugăciune către Iisus Hristos

Rugăciune către Sfântul Apostol Toma

Apostole Sfinte Toma, roaga pe milostivul Dumnezeu sa dea iertare de greseli sufletelor noastre.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Condacul 1 Cel ce dintre Apostoli ai fost ales a purta crucea cea grea a indoielilor spre adeverirea fara putinta de tagada sau de indoiala a Invierii lui Hristos, scapa-ne pe noi cu rugaciunile tale din furtunile lumii si din valurile indoielilor vietii acesteia, ca sa-ti strigam: Bucura-te, Sfinte Toma, Apostol al Mantuitorului Hristos!

Icosul 1 Galileea neamurilor a obladuit a ta pruncie, Sfinte, invrednicindu-te pe tine Dumnezeu a auzi propovaduirea lui Hristos si a vedea preaslavitele Sale minuni si cunoscandu-L pe El, Dumnezeu adevarat, sa-L urmezi indeaproape si inca si in ceata celor doisprezece Apostoli sa te numeri, pentru care zicem tie: Bucura-te, Toma, cel ce ai fost numit Geamanul; Bucura-te, ca ai cunoscut pe Iisus Galileeanul; Bucura-te, ca, prin minuni, puterea Lui ti s-a vadit; Bucura-te, ca L-ai cunoscut pe El a fi Dumnezeu; Bucura-te, iti striga sufletul meu; Bucura-te, ca pe urmele lui Hristos ai purces; Bucura-te, ca te-ai invrednicit Apostol a fi ales; Bucura-te, ca intre cei dintai ai fost chemat; Bucura-te, ca intre cei doisprezece te-ai numarat; Bucura-te, ca ai urmat lui Hristos pana in sfarsit; Bucura-te, ca prin tine temeiul credintei s-a vadit; Bucura-te, Sfinte Toma, Apostol al Mantuitorului Hristos!

Condacul al 2-lea Prin dumnezeiasca Pronie, nu ai fost de fata cu ceilalti Apostoli, cand li S-a aratat lor Mantuitorul dupa Sfanta Sa Inviere, de aceea nu ai crezut spuselor lor, cand marturiseau zicand: „L-am vazut pe Domnul”, si-L slaveau cu cantari zicand: Aliluia!

Citeste si: Calendar ortodox octombrie 2019. Când pică Sfânta Parascheva și programul hramului

Citeste si: Rugăciune început de zi și săptămână! Ruga de luni te protejează de necazuri

Icosul al 2-lea Necrezand marturiei celor unsprezece Apostoli „ca a inviat Domnul omorand moartea”, ai dorit sa vezi locul ranilor Lui si sa pui degetul in coasta Lui, spre desavarsita incredintare a ta si a tuturor neamurilor pana la sfarsitul veacurilor; de care preainteleapta indoiala minunandu-ne, strigam tie: Bucura-te, ca a randuit Domnul sa nu fii de fata la aratarea Sa; Bucura-te, cel ce n-ai crezut ca Hristos a inviat, dand viata; Bucura-te, ca Apostolii buna vestire ti-au adus; Bucura-te, ca, dorind a-L vedea, n-ai crezut ce ti-au spus; Bucura-te, ca dorirea ta fierbinte te-a facut indoielnic; Bucura-te, ca in hotarare nu te-ai aratat sovaielnic; Bucura-te, ca indata ti-ai aratat dorirea sa-L vezi pe Hristos; Bucura-te, ca ai zis: „De nu voi pipai ranile Lui, nu voi crede”; Bucura-te, ca degetul pe ranile Lui ai voit sa ti-l pui; Bucura-te, ca prin aceasta taina adanca descoperi oricui; Bucura-te, ca ne inveti a ne lipi de ranile lui Hristos; Bucura-te, ca ne arati a primi suferinta ca pe un dar luminos; Bucura-te, Sfinte Toma, Apostol al Mantuitorului Hristos!

Sursă foto: Doxologia.ro

Urmatorul articol
Citește și:

Expulzat din BOR, Cristian Pomohaci a fost primit ca un star în bisericile din SUA! Fostul preot le-a spus judecătorilor că este bolnav

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare mare pe 27 septembrie 2019

Calendar ortodox octombrie 2019. Când pică Sfânta Parascheva și programul hramului

Rugăciune vineri. Cea mai puternică rugăciune către Iisus Hristos

Bilanț Covid-19, 22 septembrie! 45 de persoane au murit în ultimele 24 de ore

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies