Sărbătoare astăzi, 25 septembrie. Rugăciune către Cuvioasa Eufrosina! Te ajută în clipele grele

Sărbătoare astăzi, 25 septembrie. Românii o prăznuiesc în această zi pe Cuvioasa Eufrosina.

Distribuie pe:

Sărbătoare astăzi, 25 septembrie. Rugăciune către Cuvioasa Eufrosina! Te ajută în clipele grele

Rugăciunea către Cuvioasa Eufrosina se spune în ziua hramului sfintei și de fiecare dată când simți că ai nevoie de ajutor. Rugăciunea este considerată una puternică și de grabă ajutătoare.

Sărbătoare astăzi, 25 septembrie. Rugăciune către Cuvioasa Eufrosina

"Cu puterea dată ție de Dumnezeu, ai purtat cu bucurie jugul cel bun al Domnului nostru lisus Hristos. Păzind porunca iubirii de Dumnezeu, tu, Eufrosina, ți-ai răstignit trupul împreună cu patimile și cu poftele. Iar prin viețuirea cea blândă și smerită ai dobândit iubirea lui Hristos. Pentru aceasta S-a sălășluit în tine Duhul Sfant, învățându-ne pe noi, păcătoșii, să te lăudăm. Cu totul minunata și slăvită este nevoința ta. Căci asemenea sfinților din trecut ai strălucit. Mare har ai dobândit de la Dumnezeu, vindecând bolile, prevestind viitorul și întorcând oamenii de pe căile pierzării.

Sărbătoare astăzi, 25 septembrie. Rugăciune către Cuvioasa Eufrosina! Te ajută în clipele grele

Sfântă Eufrosina, roagă-te pentru noi!

O, fericită maică Eufrosina, pe pamant nebuna pentru Hristos, in ceruri preainteleapta, care ai sfarsit in chip minunat drumul tau pamantesc de o suta de ani! Cauta acum din inaltimea cerului spre noi, pacatosii, care in marea vietii stam invaluiti de patimile si suferintele trupesti, de ocarile si ispitele lumesti, si de numeroasele curse diavolesti. Si corabiile sufletelor noastre sunt deja aproape de inec, caci nu au ancora puternica a credintei, si isi pun nadejdea in puterile lor si in ajutorul omenesc, iar sfesnicul iubirii si al evlaviei s-a stins.

Citeste si: Rugăciunea zilei de marţi. Te scapă de orice necaz

Citeste si: Un preot atrage atenția. Greșeala pe care o fac bărbații în biserică și nici măcar nu-și dau seama: "Nu-i voie. Este mare păcat"

Citeste si: Calendar ortodox 9 septembrie. Ce nu ar trebui să facă azi creștinii

Nu zabovi, maica Eufrosina, ci ajuta-ne nu dupa vrednicia noastra, ci dupa milostivirea ta, asemanandu-te Atotmilostivului Mantuitorului nostru lisus Hristos. Intareste-ne in credinta, nadejde si dragoste. Pe cei reci si impietriti la inima incalzeste-i cu ravna ta, tamaduieste bolile noastre, ia de la noi necazurile si tristetea, da-ne noua mana de ajutor pe acest alunecos drum pamantesc, ca sa ne intarim cu trupul si cu sufletul, sa purtam rabdatori crucea noastra cu nadejdea in Dumnezeu si, cu grabnica ta mijlocire, sa ne invrednicim dupa moarte de viata cea vesnica si fericita, slavind pe Tatal, pe Fiul si pe Sfantul Duh, in vecii vecilor. Amin."

Sărbătoare astăzi, 25 septembrie. Rugăciune către Cuvioasa Eufrosina! Te ajută în clipele grele

Sărbătoare astăzi, 25 septembrie. Cine a fost Sfânta Cuvioasă Eufrosina

Sfânta Cuvioasă Eufrosina, prăznuită pe 25 septembrie, a trăit în Alexandria în vremea împăratului Teodosie cel Mic.

La vârsta de 18 ani Eufrosina nu a vrut să se căsătorească și a părăsit în taină casa părintească si, îmbracând haine de bărbat, a intrat într-o manastire de monahi. Starețul a primit-o și a pus-o sub ascultarea părintelui Agapit.

Citeste si: Este incredibil ce au gasit medicii in uterul Adrianei Iliescu: "Citeam in fiecare seara rugaciuni"

Citeste si: HOROSCOP. Mesaje de la Arhanghelul Mihail pentru zodii 8 august 2019. Sfaturi înțelepte pentru fiecare zodie în parte

Citeste si: Rugăciunea de duminică, lăsată de Arsenie Boca! Spune-o înainte de somn, pentru o săptămână de neuitat

Sărbătoare astăzi, 25 septembrie. Vreme de 38 de ani, până la sfârșitul vieții, Sfânta Eufrosina avea să trăiască în aceast așezământ monahal, având o viață duhovnicească îmbunătățită și fără ca cineva să bănuiască faptul că este femeie.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate