Sărbătoare mare astăzi. Ce nu ai voie să faci, sub nicio formă!

Sărbătoare importantă, luni, imediat după Sfântul Nicolae. Rugăciunea pe care este bine s-o spui astăzi!

Sfânta Filofteia
Sfânta Filofteia[Sursa foto: Captură YouTube]
Autor: Cristina Cruceru

In articol:

Creștinii ortodocși sărbătoresc, astăzi 7 decembrie, pe Mucenița Filofteia. Sărbătoarea este prăznuită la o zi după Sfântul Nicolae. Mucenița Filofteia a trait in secolul al XII-lea și nu se știe dacă se trage din neam românesc sau din bulgari. Numele ei în limba greacă înseamnă „iubitoare de Dumnezeu.”  

Citeste si: Crăciunul în 2020! Cum ne vom petrece sărbătorile de iarnă în pandemie

Citeste si: Raed Afarat, anunț important despre sărbătorile de iarnă: ”Vin perioade grele”

Citeste si: O batrana, in ultimele clipe ale vietii, i-a spus preotului: „La inmormantare, vreau sa mi se puna in mana o lingurita!” Parintele a amutit cand a aflat motivul- bzi.ro

Sfânta Filofteia e numită în tradiția popular Poitra lui Nicolae și se sărbătorește la o zi distanță de acesta. În ziua de 7 decembrie nu e bines ă folosești obiecte ascuțite în bucătărie, iar bătrânele spun că până și pâinea trebuie s-o rupi cu mâna și să n-o tai cu cuțitul, asta pentru a avea spor și sănătate. Moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia se află la Curtea de Argeș de la finele secolului al XIV-lea.

Sfânta Filofteia
Sfânta Filofteia[Sursa foto: Captură YouTube]

Rugăciunea Sfânta Filofteia

Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, ne rugăm ție cu genunchii plecați și cu lacrimi fierbinți.

Adu-ți aminte de neputința firii omenești, care cuprinde și împresoară pe tot muritorul, de la naștere, întocmai ca mrejele păianjenului. Întru aceste mreji fiind căzuți și noi, smeriții, și neputând scăpa de ele fără ajutorul lui Dumnezeu, te rugăm pe tine să ne fii mijlocitoare către Dânsul. Că El însuși te-a preamărit și te-a trimis în această țară, ca s-o aperi și s-o păzești de toate răutățile. Așa, Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, milostivește-te spre lacrimile bătrânilor, spre suspinele maicilor, spre cererile pruncilor și spre noi, care cădem cu genunchii plecați și cerem, prin rugăciunile tale cele sfinte, ajutor și mântuire din supărările ce
ne cuprind. Căci știm, Sfântă muceniță, că pentru păcatele noastre pătimim acestea toate, adică: boli, sărăcire, prigoniri de la vrăjmași, neploaie la vreme și alte asemenea rele. Pentru aceasta cădem la milostivirea ta, ca să nu pătimească și cei nevinovați din pricina noastră. Fie-ți milă și roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, ca să strigăm ție: bucură-te, fecioară, mare muceniță Filoftee. Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primește smerita mea rugăciune pentru iertarea păcatelor mele și ca un îndurat, cu dreapta Ta cea atotputernică stinge-mi focul ce m-a cuprins, încetează-mi boala și cu milostivirea Ta ridică-mă din patul durerilor, pentru slava numelui Tău.
Ca Tu ești doctorul sufletelor și al trupurilor noastre și Ție slavă înălțăm, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”.

 sursa- Playtech

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Alertă ANM: ninsori și vânt puternic! Se va depunde un strat de zăpadă de 8-10 centimetri

Când vine Moș Nicolae? Noaptea sfântă în care cerul se deschide și Sfântul poate fi văzut la dreapta Tatălui

Raed Arafat, anunț important despre alegerile parlamentare! Se poate circula fără declarație pe propria răspundere

5 zodii vor avea bani mulți începand de săptămâna următoare!

Doliu naţional! A murit unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din România

BOMBA ANULUI! O gimnastă celebră este noua iubită a lui Reghecamf. Relația este oficială și asumată

Ce ascunde Dana Budeanu. Relația specială pe care o are cu Jennifer Lopez. Legătura a pus bazele unei afaceri. FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies