Sărbătoare mare pe 13 iulie! Ce se întâmplă dacă nu o respecți

Calendar ortodox 13 iulie: Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil. Ce nu e bine să faci în ziua aceasta.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere


In articol:

În data de 13 iulie se sărbătorește Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil. Sfântul Gavriil mai este sărbătorit și odată cu Soborul Sfinților Arhangheli Mihail, Gavriil, Rafail și a tuturor puterilor celor cerești, pe 8 noiembrie.

Aceasta sărbătoare este bine să fie respectată, deoarece Sfântul Gavriil este aducător de vești bune, de pace și de înțelegere, iar rugăciunile către el ne ajută să iertăm. De asemenea, ajută familiile care își doresc un copil, dar au obstacole în viața lor, iar oamenii săraci care au mulți copii vor avea parte de bogăție.

Citeste si: Ultimă oră! Alina Bica nu se întoarce în România! Unde va cere azil politic

Citeste si: Care sunt ceilalți doi concurenți care pot merge în cel de-al doilea sezon Puterea Dragostei

Citeste si: FOTO | Cu Ferrari la terasă, în București. Șoferul a parcat foarte aproape de mese

Rugăciune către Sfântul Arhanghel Gavriil

”O, Sfinte Arhanghele Gavriil, desăvârşit lucrătorule, care cu numele şi cu fapta mărturiseşti puterea Celui-Preaînalt, către puţinătatea omenească apleacă-te cu îngăduinţă, şi veghează-ne în ceasul rugăciunii noastre, şi călăuzeşte-ne spre împlinirea a toată dreptatea, cu mulţimea harurilor anume încredinţate ţie, că noi în puternicul tău ajutor cutezăm a nădăjdui şi ascultătoarei tale slujiri următori năzuim a ne face. Tu pe oameni cercetându-i din neam în neam, cu bunele şi cu relele noastre ne ştii; de aceea te rugăm să fii răbdător cu nedesăvârşirile noastre, sprijinindu-ne ca de rele să ne lepădăm, iar întru cele bune să sporim, căci de îndreptarea omului scris este că şi îngerii se bucură. Deci pricină de bucurie înlesneşte-ne să fim Puterilor cereşti celor fără de trup, peste care Dumnezeu fruntaş te-a rânduit, Voievod între Voievozii cei de sus. Fii bucuria noastră şi învredniceşte-ne să fim bucuria ta, ca întru Domnul bucuriei duhovniceşte să ne veselim. Rugăciunile noastre du-le la Dumnezeu cu iuţimea aripilor tale şi de vestirea ta mântuitoare nu ne lipsi pe noi, Binevestitorule, ca pe unii ce nădăjduim cu râvna duhului să biruim neputinţele cele trupeşti şi îngerilor asemănători să ne facem, ca dimpreună cu oştirile cereşti şi cu cetele drepţilor, spre împărăţia luminii celei neînserate cătând, din tot sufletul şi cu tot cugetul nostru să aducem mulţămită, laudă şi închinăciune Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, Treimea cea de-o-fiinţă şi nedespărţită, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!”, este rugăciunea pe care trebuie să o rostești, conform doxologia.ro.

Sursă foto: crestinortodox.ro

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate