Sase ore de audieri pentru "Regele asfaltului". Ce au decis procurorii in cazul lui?

Nelu Iordache, supranumit "Regele asfaltului", va fi judecat in libertate. El a parasit in aceasta dimineata sediul DNA, dupa ce a fost audiat peste sase ore.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriereNelu Iordache, supranumit "Regele asfaltului"DNA a inceput urmarirea penala pe numele acestuia, acuzatiile fiind de spalare de bani si deturnare de fonduri.   "Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de Iordache Nelu, administrator al SC ROMSTRADE SRL, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, utilizarea cu rea credinta a creditului societatii si spalare de bani, toate in forma continuata", se arata intr-un comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor, exista date si indicii temeinice ca Iordache, in calitate de administrator al firmei Romstrade, ar fi schimbat, fara respectarea prevederilor legale, destinatia sumei de 25.000.000 de lei, bani incasati in vederea proiectarii si executiei lucrarilor la primul tronson din autostrada Nadlac-Arad, lucrarea fiind finantata in proporţie de 85% din fonduri UE.

"Cea mai mare parte a banilor, şi anume 9.580.000 lei din suma destinata pentru constructia autostrazii, a fost folosita la efectuarea de plati catre o companie de transport aerian controlata de invinuit, plati facute in baza unor contracte ce nu au legatura cu derularea contractului pentru autostrada. O alta parte din bani, si anume 9.861.000 lei, au fost retrasi in numerar cu scopul declarat al achizitiei de terenuri, in baza unor antecontracte de vanzare cumparare", se precizeaza in comunicatul DNA.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate