kanald.ro
Vedete
Saveta Bogdan ne-a împărtășit toate secretele! Așa arată postul de vedetă! Interpreta de muzică populară a făcut topul rețetelor de post și ne-a spus secretul ei pentru mâncare de urzici: „Durează cam o jumătate de zi să le gătesc” | EXCLUSIV
Saveta Bogdan a dezvăluit secretele din bucătărie, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro. Interpreta de muzică populară ne-a spus cum arată postul de vedetă și ne-a împărtășit trei dintre rețetele pe care le gătește înainte de Sărbătorile Pascale!
Postul Paștelui a început încă din luna martie așa că jurnaliștii WOWbiz.ro vă prezintă câteva rețete de vedetă de post, dezvăluite de celebritățile autohtone. Saveta Bogdan a fost cea care ne-a împărtășit toate secretele. Interpreta de muzică populară profită de legumele de sezon și când vine vorba de bucatele fără carne, ouă sau lapte știe foarte bine că mirodeniile sunt importante.
Artista a dezvăluit, în exclusivitate, câteva dintre secretele pe care le folosește în Postul Paștelui pentru mese delicioase. De pe lista cântăreței nu lipsesc însă salata verde, mărarul verde și proaspăt, tecile verzi și nici urzicile, acestea din urmă fiind vedeta postului pentru artistă.
Saveta Bogdan în platoul unei emisiuni TV
Saveta Bogdan spune secretul rețetei de urzici cu mălai
Una dintre rețetele pe care îndrăgita interpretă de muzică populară le face în timpul postului este pentru mâncarea de urzici. Artista pregătește urzicile proaspete, le spală și le clocotește de trei ori, iar când sunt fierte le freacă și le pasează în tigaie cu un ingredient mai puțin obișnuit… mălaiul!
„În timpul postului eu fac urzici, pregătite cu mălai. Așa le fac eu, cu mălai. Durează cam o jumătate de zi să le gătesc. Le aleg, le spăl în 10 – 12 ape, le pun la fiert și le dau în trei clocote.
După le trag la tigaie cu mălai. Eu le fac cu mălai, cu dosul lingurii. Alte persoane le bagă la blender, dar eu nu, prefer să le pasez cu lingura și ies extrem de bune. Mai pun un pic de usturoi”, a dezvăluit Saveta Bogdan, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.
Urzici verzi
Cum face Saveta Bogdan salata de vinete de post, fără maioneză
Maioneza este unul dintre alimentele interzise în timpul postului, tocmai pentru că ea conține ouă. Fiind considerat un sos „de dulce”, salata de vinete de post trebuie să fie preparată fără maioneză, iar Saveta Bogdan ne-a spus care este secretul său.
„Fac în timpul postului și vinete cu ceapă, dar fără maioneză. Se găsesc în sezonul rece și congelate, dar eu prefer să le pun pe ale mele la congelator. Iau vinete în timpul verii și le congelez să am pe iarnă și primăvara până apar vinetele proaspete.
Le-am băgat la congelator de astă toamnă și acum îmi scot câte una, o toc, o pregătesc, îi pun ceapă roșie pentru că mie îmi place ceapa roșie, ulei cu tot ce trebuie să mai pun. Repet, nu le fac cu maioneză. În loc de maioneză în post le pun ulei”, a mărturisit artista, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.
Vinete coapte pe grătar
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii - catena.ro
Saveta Bogdan a dezvăluit secretele din bucătărie pentru mesele de post
Îndrăgita interpretă de muzică populară mai are câte secrete din bucătărie când vine vorba de mesele de post. Pe lângă salata de vinete și mâncarea de urzici, vedeta se mai răsfață cu supa de legume și cu mâncarea de fasole teci.
„Tot în post mai gătesc și mâncărică de fasole păstăi. Pun ulei, ceapă verde și tot felul de mirodenii și sare. Mai pregătesc și supa de zarzavat, tot așa o fac, dar în ea mai pun morcov, dau pe răzătoare dovlecel, mai pun țelină și ceapă verde.
Le călesc puțin în cratiță înainte și când văd că legumele s-au înnăbușit pun apa, iar spre final mai pun și suc de roșii, pătrunjel și salata verde”, a mai dezvăluit Saveta Bogdan, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.
Ai informații care pot deveni o știre? Intră în contact cu reporterii noștri pe adresa de mail [email protected]!