Scandal de Alegeri parlamentare 2020! Sectorul 1 din București, comparat cu o groapă de gunoi: "E miros greu. Nu poți sta afară"

Scandalul gunoiului din Sectorul 1 al Capitalei continuă și în ziua de Alegeri parlamentare 2020. Vedetele, dar și oamenii de rând se revoltă și își cer dreptul la o viață civilizată.

Gunoi Sector 1
Autor: Mihaela Costin

In articol:

 

De mai bine de o săptămână, în plină campanie electorală cu ocazia Alegerilor parlamentare 2020, străzile din sectorul 1 s-au umplut de gunoi, după ce firma de salubrizare a refuzat să mai ridice gunoaiele depozitate necontrolat, mai exact ce aruncă oamenii pe stradă, de la mobilă, la gunoi menajer.

Romprest susține că primăria nu a mai plătit facturile de mai bine de 4 luni și că ar avea datorii către ei de circa 80 milioane de lei.

„Romprest nu mai ridică depozitele necontrolate de deșeuri care ne costă 1, 6 milioane de lei pe lună. Este o sumă uriașă având în vedere că ridicarea gunoiului menajer din tot sectorul ne costă 2 milioane lei. În rest, deșeurile menajere sunt ridicate, la fel și cele de la coșurile de pe stradă. Străzile se curăță, deszăpezirea nu este afectată. Romprest nu mai ridică fiindcă sunt facturi neplătite de 80 milioane lei, este datoria lăsată de vechea administrație. Anul trecut în luna noiembrie s-au modificat tarifele de către vechea administrație, au crescut foarte mult pentru anumite servicii, curățenie, depozite necontrolate, până la 300%. A fost o hotărâre de Consiliu Local, noi USR-ul am ieșit din sală atunci, nu am fost de acord.

Creșterea de tarif nu a fost bugetată însă corespunzător pe anul acesta”, a explicat Păiuși.

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

Gunoi Sector 1
Mihai Morar[Sursa foto: Captură TV]

Mihai Morar, revoltat din cauza gunoaielor de pe străzi

Prezentatorul Mihai Morar este revoltat de situația din Sectorul 1 și susține că acest conflict îi afectează afacerea, situată pe o stradă din Capitală.

Însă nu ar fi singurul păgubit, pe străduță din Sectorul 1 mai sunt și alte mici afaceri, la fel de afectate de mica "groapa de gunoi".

„#ACEEAȘIMIZERIE
Azi. 5 Decembrie. București. Sector 1. Una dintre străzile care leagă Dorobanți de Floreasca.
E 2020. Cel mai greu an pentru toți agenții economici. Dar copleșitor pentru micile afaceri. Totuși, imediat după carantina din primăvară, am deschis aici o cafenea.

E una dintre cele mai frumoase străzi ale cartierului. Odată vă voi spune povestea ei. În visul meu romantic, îmi imaginam cum, din fostul garaj, vom împrăștia miros de cafea peste istoria acestei străduțe.

Citeste si: Rezultate alegeri parlamentare 2020. Harta completă a secțiilor de votare din București

E sâmbătă. Decembrie și greu. Nu doar pentru cafenea. Ci și pentru restaurantele de pe stradă, pentru cofetăria de lângă cafenea, pentru toate micile afaceri de pe stradă. Câteva s-au închis deja. Pentru noi, ceilalți, e Decembrie și greu. Oamenii ies din ce în ce mai greu din casă. Oamenii nu pot “poposi” în interior. Respectăm “măsurile” și suportăm greul. “Arătăm că ne pasă” și suportăm statul la greu. Ne plătim toate taxele și impozitele la timp. N-am întârziat în nicio lună.
E sâmbăta dinaintea alegerilor. Și e greu. E miros greu pe strada pe care visam să o învăluim în miros de cafea. E miros greu de gunoi. De miercuri, n-a mai trecut nimeni pe strada noastră ca să strângă gunoiul. Noi am trecut, fiecare, să ne plătim obligațiile și la salubritate, și la primărie, și la finanțe, și la...mama statului. Pe la noi, nu a trecut nimeni. Ba da, mint. Controalele de la Primărie s-au întețit de vreo câteva săptămâni. În rest, pe la noi n-a mai trecut nimeni. Nici măcar să ne întrebe dacă ne descurcăm cu toate în perioada asta. Și, acum, nici măcar să ne mai ridice gunoiul. Și nu doar pe străduța noastră. Precum Intrarea Tudor Ștefan arată mare parte din Sectorul 1 azi.

Citeste si: Rezultate BEC alegeri parlamentare 2020. Secțiile de vot s-au deschis la ora 07.00. Prezența la vot

E decembrie. Și e din ce în ce mai greu. Greu cu clienții. Greu cu mirosurile. Greu cu taxele și impozitele. Greu cu obligațiile. Dar, față de noi, nimeni nu are nicio o obligație. Absolut nimeni.
Înțelegem perfect că mâine sunt alegeri. Pe noi nu ne intersează luptele voastre, orice nume ați purta. PeSede, PeNeLe, USeRe... Pentru noi, e #aceeașimizerie pe stradă. Și pe străzile vecine. Și pe străzile vecine celor vecine cu noi. Pe noi nu ne interesează lupta voastră. Pe noi ne doare că ne-ați lăsat singuri în lupta noastră.
Toate obligațiile pe care le plătim, din ce în ce mai greu- dar le plătim, le plătim statului român. Nu pesedelui, nu peneleului, nu usereului...
E decembrie. Și în București e #aceeașimizerie.”, este anunțul lui Mihai Morar.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Coronavirus România! Câte cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

"Bombardieri" cu mașini de lux, surprinși de camerele de supraveghere în timp ce furau detergent de la o spălătorie auto

Crimă înfiorătoare! Un interlop din clanul Gruia și-a ucis ginerele înainte de a face pace

Anca Serea, declarații despre al șaptelea copil: „O să-l fac!”

ȘOC TOTAL: Adevărul despre Florin Cîțu! Abia acum s-a aflat ce a făcut premierul (DOCUMENT)

Cea mai toxică legumă de pe piață la ora actuală! Este stropită cu o substanță cancerigenă! Românii o consumă aproape zilnic. Au fost găsite pesticide în 98% din mostrele testate

Imagini stranii pe cer. Un fenomen ciudat a apărut din senin. FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies